English Meat Pie

English Meat Pie

Er der noget så engelsk som Meat Pie? Det er i hvert fald en af de første ting, jeg kommer til at tænke på, når snakken falder på engelsk mad, så da jeg planlagde denne måneds benspænd, besluttede jeg mig for at lave mindst én pie i løbet af måneden. Det er også en fin anledning til at prøve kræfter med en Meat Pie, for skal jeg være helt ærlig, så er det ikke noget, jeg har lavet før. Jeg har lavet en del almindelige tærter (uden låg) men at lave pies med låg på – niks. Måske fordi jeg – når det kommer til stykket – ikke er særlig vild med tærte- og piedej.

Der findes også masser af dessert pies, men nu er det kødpies, jeg i første omgang vil kaste mig over. En af klassikerne blandt engelske pies er Meat Pie, og den kan laves på mange forskellige måder. Jeg besluttede mig for at lave den med hakket oksekød og gulerødder, og så sjussede jeg mig lidt frem. Jeg fik dog brugt lidt for meget bouillon, så den var lige lovlig fugtig, da den blev serveret, men pien ‘satte sig’ natten over og var rigtig fin og let at skære dagen efter – se blot det øverste billede. Jeg har dog skåret ned på bouillonmængden i nedenstående opskrift.

Jeg serverede pien sammen med en simpel salat.

English Meat Pie

5-6 personer

Dej:
200 g smør
2 æg
5-6 spsk vand
2 dl svedjerug
4 dl hvedemel

Fyld:
500 g hakket oksekød
smør
1 løg i tynde både
2 gulerødder skåret i skiver
2 dl kraftig oksebouillon rystet med 1-2 tsk hvedemel
salt, peber, timian

Ælt ingredienserne til dejen sammen til en ensartet masse og stil den i køleskabet en halv times tid. Brun imens oksekødet i lidt smør og tilsæt så løgbådene og lidt efter også gulerødderne. Lad det stege med i fem minutter og tilsæt så bouillonen. Lad det simre et par minutter og smag så til med salt, peber og timian.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den tyndt ud. Find et fad frem – gerne et dybt rundt fad, så det vil ligne en klassisk pie, og har du ikke det, bruger du blot et dybt firkantet fad ligesom jeg gjorde. Beklæd fadets sider med den udrullede dej og hæld fyldet ned i fadet. Dæk fyldet til med resten af den udrullede dej og lav en række snit i overfladen, så dampen kan slippe ud af pien under bagningen.

Sæt pien i ovnen ved 180 grader og lad den bage i ca. 45 minutter.

Note: En enkel og mild English Meat Pie, der kan varieres en hel del – både mht. krydderier og grøntsager. Dejen virkede lidt porøs lige efter, at den var bagt, men dagen efter var pien ganske god. Jeg gjorde den i øvrigt lidt sundere end de klassiske pie-opskrifter ved at erstatte lidt af hvedemelet med svedjerug.6 thoughts on “English Meat Pie”

 • Jeg synes den ser skøn ud 🙂 Meeen med fare for at gentage mig selv, så tror jeg at det bliver min umiddelbare tanke om meget af det du laver i denne måned 🙂

 • Jeg synes, det er en god idé at erstatte lidt af hvedemelet svedjerug. Din pie lyder rigtig lækker – sådan en vil jeg prøve at lave 🙂

  • Jeg kan bedre lide, når der kommer noget mere smag og struktur i tærte/pie-dej – de helt hvide deje er ofte lidt for tamme til mig 🙂

 • Lovely, my dear 🙂

  Elsker det engelske køkken så glæder mig til at se hvad du hitter på. Cornish pasty hører til i min top 3 over yndlingsretter. Når jeg er i London er de et muuuust til frokost.

  Jeg glæder mig ekstra meget til denne måneds benspænd…

  Kh
  Maj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *