November: Kål og rodfrugter

November: Kål og rodfrugter

Denne måneds tema er IKKE for børn! I hvert fald er det de færreste børn, som bryder sig om kål og rodfrugter, og det er jo egentlig synd, for der er mange lækre retter med disse billige råvarer.

Jeg skal da heller ikke være for kæphøj – da jeg var barn, var jeg ikke videre begejstret, når diverse knold- eller kålretter kom på bordet, men med årene er jeg heldigvis blevet mindre kræsen og har i øvrigt oplevet hvor forskelligt, råvarerne kan udnyttes.

Som en ekstra udfordring vil jeg forsøge at få afprøvet nogle af de rodfrugter eller kåltyper som jeg har meget lidt eller slet ingen erfaring med at bruge i køkkenet. Det skal nok blive sjovt! (gad vide, om gemalen pludselig travlt med at arrangere aftenaftaler…)

Her til aften fik jeg sparket temaet i gang ved at bruge romanesco kål, som ses øverst i dette indlæg. Det er muligvis den smukkeste grøntsag, man kan få. Jeg synes i hvert fald, at den er et pragtfuldt syn og nyder virkelig, når råvarerne kan være så indbydende…

Se de retter med kål og/eller rodfrugter, som jeg lavede i denne måned28 thoughts on “November: Kål og rodfrugter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *