Oktober: Æbler og kartofler

æblerJeg har glædet mig til efterårsmånederne. Efteråret er min yndlingsårstid – hvis vi lige kan trække blæsevejret fra – for den betyder indendørs hygge, varme, tændte stearinlys, læse bøger, se film – og simremad! Efterår betyder også masser af æbler, hvor sæsonen ofte starter i september men for alvor tager fart i oktober, hvor madæblerne også er klar til at blive plukket. Vi er så heldige, at vi selv har et lille bitte æbletræ OG kender flere, som gerne donerer æbler til os, så hvert år har vi mulighed for at spise en række forskellige sorter.
kartoflerSamtidig er oktober jo også måneden med efterårsferien – også kaldet kartoffelferien. Faktisk irriterer udtrykket efterårsferie mig noget, eftersom jeg ikke har haft det siden gymnasietiden, men det er en anden sag. Selvom kartoflerne kan høstes allerede i det sene forår, så er det en råvare, jeg for alvor forbinder med efterår og vinter, for de passer godt med mange af de lidt tungere simreretter.
Så i denne måned står det på retter med æbler og kartofler – ikke nødvendigvis i samme ret eller i samme måltid – men jeg har i hvert fald fundet på en række sjove ideer og har også nogle spændende opskrifter i ærmet.

21 thoughts on “Oktober: Æbler og kartofler

 1. Ahh, det glæder jeg mig til at læse med om. To af mine totalt-yndlingsingredienser. Det skal nok blive spændende.
  Tusind tak for din blog. Jeg følger med og bruger jævnligt dine opskrifter.
  Mvh
  Laura

 2. Jeg elsker kartofler!
  Ja, og sån set også æbler!!
  Godt valg, for det er helt sikkert nemt tilgængelige og billige råvarer at bruge..
  Idag skal jeg li ha plukket de sidste æbler på havens lille æbletræ inden de alle sammen blæser af, så jeg kan få lavet en omgang æblesirup:)
  God søndag..

 3. Kartoffelpizza? Oij, jeg får helt lyst til at lave min “gamle” kartoffelpizza igen.. Hmmmmm…

  Men jeg glæder mig til at se, hvad du finder på. 😉

 4. Hej Laura!
  Dejligt at høre – så håber jeg, at der bliver en masse opskrifter, som du finder interessante 🙂

  Super at du kan bruge det – det er rart at høre, at andre også får fornøjelse af mine køkkeneventyr 🙂

 5. Det bliver spændende, elsker både kartofler og æbler!
  Her er vi endnu ikke i efterårshumør pga. af varmen, men kan sagtens lave efterårsmad 😉

 6. Lene – efter en dag med bidende efterårsvind kan jeg slet ikke tåle at læse om, hvor varmt I har det pt! 😀

  Men godt at der stadig er plads til efterårsretter 🙂

 7. Pingback: Bagekartofler med skinkefyld samt æblepandekager | Piskeriset på eventyr

 8. Pingback: Culottesteg med hyldebær og krydderurter, kartoffelrösti og søde græskartern | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Kartoffelkage | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Culottesteg med hyldebær og krydderurter, kartoffelrösti og søde græskartern | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Bagekartofler med skinkefyld samt æblepandekager | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *