Oktober: Æbler og kartofler

Oktober: Æbler og kartofler

Jeg har glædet mig til efterårsmånederne. Efteråret er min yndlingsårstid – hvis vi lige kan trække blæsevejret fra – for den betyder indendørs hygge, varme, tændte stearinlys, læse bøger, se film – og simremad! Efterår betyder også masser af æbler, hvor sæsonen ofte starter i september men for alvor tager fart i oktober, hvor madæblerne også er klar til at blive plukket. Vi er så heldige, at vi selv har et lille bitte æbletræ OG kender flere, som gerne donerer æbler til os, så hvert år har vi mulighed for at spise en række forskellige sorter.

Samtidig er oktober jo også måneden med efterårsferien – også kaldet kartoffelferien. Faktisk irriterer udtrykket efterårsferie mig noget, eftersom jeg ikke har haft det siden gymnasietiden, men det er en anden sag. Selvom kartoflerne kan høstes allerede i det sene forår, så er det en råvare, jeg for alvor forbinder med efterår og vinter, for de passer godt med mange af de lidt tungere simreretter.

Så i denne måned står det på retter med æbler og kartofler – ikke nødvendigvis i samme ret eller i samme måltid – men jeg har i hvert fald fundet på en række sjove ideer og har også nogle spændende opskrifter i ærmet.21 thoughts on “Oktober: Æbler og kartofler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *