September: Rundtur i Asien

Der er ingen tvivl om, at der findes mange skønne asiatiske retter, og siden den kinesiske ‘ristaffel’-bølge i 80’erne har både det thailandske og japanske køkken haft sin sejrsgang i Danmark. Det sidste dog med visse forbehold, for det er mest sushi, danskerne kender til, men det er til gengæld også så udbredt, at der snart er sushirestauranter i selv den mindste provinsflække landet over.

Jeg havde først tænkt mig at koncentrere månedens benspænd om et enkelt land, men jeg kunne simpelthen ikke nære mig og måtte inkludere retter fra flere forskellige asiatiske lande, så nu har jeg i stedet valgt at have en smeltedigel af gode, asiatiske retter. Der er flere retter, jeg længe har drømt om at afprøve, og så har jeg i det hele taget savnet den spændende palet af krydderier og smagsindtryk, som Asien tilbyder.

Se de asiatiske retter, jeg lavede i denne måned

22 thoughts on “September: Rundtur i Asien

 1. Signe – hehe, på den dårlige måde? Så kunne det måske være, at han skulle udsættes for det, så han kunne opleve hvor mange gode og spændende retter, de kan lave 😉

 2. Åh, jeg glæder mig, det er så mange lækre retter at udforske 🙂

  Ristaffel har aldrig rigtig været mig, men det gør jo ikke noget, for der er jo nok andet at ta' af….

  Og nej, det er ikke enhver lille provinsflække der har et sushisted – ÆV – eller også bor jeg i den forkerte flække 😉

  God weekend.

  Mange hilsner
  Birthe

 3. Vibeke – tusind tak! Jeg må sige, at jeg også har været glad for dem, og jeg overvejer at fortsætte med at have et månedligt benspænd igen til næste år 🙂

 4. Foodfanatic – jeg burde have dig med i det lokale thailandske supermarked. Der er SÅ mange ting, som ser vildt spændende ud, men som jeg ikke aner, hvordan jeg skal bruge 🙂

 5. Spændende med det nye benspænd… jeg fik aldrig kommenteret den sidste, da du væltede dig i Mountain Dew, hush puppies og andre skumle ting fra mit fødeland 🙂 Det var sjovt at gense dem!

 6. Hanne – mange tak! Jeg håber også, at jeg får griflet lidt noter ned om det til mig selv i dag, så jeg også kan nå nogle af de retter, som jeg har glædet mig til at lave – sidste måneds benspænd samt Copenhagen Cooking og Madbloggersymposium tog en hel del af min tid i august, så jeg har ikke nået at lægge så mange planer endnu 🙂

 7. Kimmm – hehe, det har været lidt af en oplevelse på godt og ondt at prøve – men heldigvis mest det første 😀

  Håber også at jeg kan hive nogle sjove, spændende og lækre retter frem til denne måneds tema!

 8. Pingback: Efterårsoptakt | Piskeriset på eventyr

 9. Pingback: Sushi og Toy Story 3 | Piskeriset på eventyr

 10. Pingback: Marts: Thailandsk mad | Piskeriset på eventyr

 11. Pingback: Sachi Sushi | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *