Romanescosalat med feta

Romanescosalat med feta

Jeg synes, at romanesco er den smukkeste kåltype, så jeg har naturligvis lavet en romanescosalat. Så passede det også til månedens kål-benspænd. Her blev den kombineret med feta og soltørrede tomater, så den fik et lidt sommerligt skær. Den skulle nemlig serveres sammen med lidt lammekød.

Romanescosalat

3 personer

et lille/mellemstort romanescokål
70-100 g feta
2 spsk soltørrede tomater, skåret i små stykker
lidt olivenolie
salt og peber

Skær kålen i mindre buketter, der har nogenlunde samme størrelse. Hæld vand i en stor gryde og bring det i kog. Hæld kålbuketterne i og lad dem koge i få minutter, indtil de er næsten møre. Hæld vandet fra og hæld kålbuketterne i en skål. Vend tomaterne i sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Smuldr fetaen ud over kålen og servér din romanescosalat med det samme.

Jeg serverede som sagt lammekød til. Her tog jeg et stykke lammebryst og snittede i overstykket, inden jeg gned det med salt og peber. Derefter smeltede jeg lidt smør i en gryde og brunede den snittede overflade, inden jeg vendte det og tilsatte to dl hvidvin. Der blev lagt låg på gryden, og jeg skruede ned for varmen, så kødet kunne stå og simre en halv times tid. Derefter blev det fisket op af gryden og hvilede i fem minutter, inden jeg skar det i stykker. Supersaftigt lammekød!3 thoughts on “Romanescosalat med feta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *