karryfisk, karry, rødspætter, fisk, rasp, blomkåls- og gulerodssalat, salat, blomkål, gulerødder, kål, mayonnaise, honning, hvidvinseddikeI julen fik vi denne enkle men skønne frokostret, som bestod i karrypanerede rødspætter serveret sammen med en blomkåls- og gulerodssalat. Sidstnævnte fik jeg inspirationen til, da vi spiste hos et vennepar lige inden jul, hvor vi fik en salat, der mindede om denne.

Karrypanerede rødspætter
2 personer

2 store rødspætter (med ben)
1 æg
2-3 dl rasp
2 spsk karry
salt og peber
smør

Skyl rødspætterne og dup dem tørre med køkkenrulle. Slå ægget ud på en tallerken og pisk det med en gaffel. Hæld raspen ud på en anden tallerken og rør den sammen med karry, salt og peber. Vend rødspætterne i æg og derefter i karryblandingen, inden fiskene steges i riiigeligt smør på en pande.

blomkåls- og gulerodssalat, salat, blomkål, gulerødder, kål, mayonnaise, honning, hvidvinseddike

Blomkåls- og gulerodssalat
2-3 personer

250 g blomkål
2-3 gulerødder
3 spsk mayonnaise
1½ spsk hvidvinseddike
1½ spsk blomster- eller acaciehonning
salt og peber

Riv blomkålen på et rivejern og hæld det i en skål. Skræl gulerødderne, riv dem og put dem derefter i skålen med blomkål. Vend det godt sammen. Rør en marinade af mayonnaise, eddike, honning, salt og peber. Vend den grundigt i grøntsagerne og smag til.

Note: En rigtig god og lidt anderledes måde at få blomkål på. Jeg er blevet ret stor fan af at bruge kål i fintsnittet eller fintreven udgave, for det gør det meget lettere at lave spændende retter med kål. Jeg lavede en lidt større mængde dressing til denne salat, end jeg normalt vil gøre, men det skyldes, at der ellers ville mangle noget væde i retten.