Kanin i sennepssauce

Kanin i sennepssauce

Da jeg havde vildtkøds-benspænd, var jeg på jagt efter et sted, hvor jeg kunne købe kaninkød, men det lykkedes desværre ikke. At spise kanin er ikke noget, danskerne gør sig så meget i, og det er synd, for det er virkelig lækkert og mættende kød. Jeg blev derfor rigtig glad, da vi stødte på kaninkød på vores tur til Firenze tidligere på året og improviserede her en ret med kanin i hvidvin.

For nogle måneder siden havde jeg så heldet med mig, da jeg besøgte Torvehallerne en dag og opdagede, at en af fiskebutikkerne havde et par friske kaniner. Jeg skyndte mig at købe to – en, jeg brugte til at lave kanin i rødvin og en, som jeg puttede i fryseren. Sidstnævnte blev fundet frem i går, så jeg endelig kunne lave en fransk klassiker – nemlig kanin i sennepssauce.

Inspirationen til kanin i sennepssauce har jeg fra ‘Fransk simremad’, som jeg fik i julegave, men jeg valgte dog at justere retten lidt, så jeg udelod et par ting og lavede til gengæld en langt større portion sauce, da jeg havde på fornemmelsen, at det ville falde i gæsternes smag.

Kanin i sennepssauce

6 personer

1 hel kanin
150-170 g dijonsennep
30-40 g smør
5 skalotteløg, pillede og hakkede
3-4 fed hvidløg, hakkede
2 spsk persille
1 spsk frisk timian
3 dl hvidvin
1½ dl fløde
salt og peber
saften fra ½ citron

Del kaninen i 6 lige store stykker, gnid kødet med salt og peber og smør det derefter grundigt ind i sennep. Smelt smørret i en dyb sauterpande, svits skalotteløg og hvidløg i 20-30 sekunder, inden du lægger tre af kaninstykkerne på panden. Brun dem på begge sider ved middelvarme, tag kødet op og brun derefter de tre sidste stykker. Læg alle kaninstykkerne tilbage på panden.

Tilsæt persille og timian – gerne ved hjælp af en krydderi-si, så de er lette at fjerne igen inden servering – samt hvidvinen. Læg et låg på panden og lad det simre i et kvarter, inden du vender kødet. Lad det simre i yderligere 15 minutter, vend kødet igen og lad det simre i 10 minutter mere, inden du tager kødet op. Hæld fløde på panden, skru lidt op for varmen og smag så saucen til med salt, peber og citronsaft. Læg kaninkødet tilbage i saucen og servér det med det samme sammen med båndpasta – jeg brugte en spinatudgave for at give lidt mere farvespil på tallerkenen.

Note: Kanin i sennepssauce er en skøn vildtret med en meget vanedannende sauce til. Når jeg spiser sådan en ret, kan jeg ikke forstå, hvorfor kaninkød ikke er mere udbredt – det har en meget delikat smag og rækker langt. Vi skulle selvfølgelig også have lidt grøntsager til, så jeg lavede nedenstående gulerodsret.

gulerødder i fad, gulerødder, smør, muskatnød, fløde, purløg

Gulerødder i fad

6 personer

700 g skrællede gulerødder, skåret i skiver
25 smør
½ tsk muskatnød
½ dl fløde
½ bundt purløg, hakket
salt og peber

Hæld gulerødderne i en gryde sammen med smør, muskatnød og 3-4 dl vand. Lad gulerødderne simre, til de er næsten møre – de må godt have lidt bid. Hæld væden fra men gem 2 dl. Hæld de afdryppede gulerødder i et fad. Bring de 2 dl væde i kog igen, tilsæt fløden og lad det simre, til væsken er kogt ind til det halve. Smag til med salt og peber og hæld saucen ud over gulerødderne. Pynt med purløg og servér det med det samme.

Note: Jeg elsker gulerødder, men glemmer alt for ofte at bruge dem som tilbehør til mad. Dette er en fin måde at servere dem på, og de passer rigtig godt sammen med kanin i sennepssauce.14 thoughts on “Kanin i sennepssauce”

 • Det ser bare lækkert ud – har endnu ikke fået smagt kanin, det er ikke lige det oplagte valg i køledisken :p Men er sikker på, jeg ville kunne lide det – og ja, bare ordet sennepssauce kan gøre enhver glad 😀

  – Anne

  • Hvis du falder over det, håber jeg, at du prøver det. Kaninkød er rigtig lækkert – det har en fin, mild smag, og så passer det rigtig godt til denne fyldige sauce 🙂

 • Uh, den er hermed på to-do listen. Vi har fryseren fuld af hjemmeavlede kaniner, og jeg synes altså at det er lidt en udfordring at få spændende mad ud af dem. Men kanin i sennep er vist en af de klassiske retter, jeg ikke har fået afprøvet endnu.
  Vi har desværre lukket vores kaninavl ned – Ellers havde jeg gerne tilbudt, at levere kød engang imellem. Er stor fan af dine opskrifter 🙂

  • Tak for din søde kommentar! Sig endelig til, hvis I kaster jer over det igen – eller kender andre steder, hvor man kan købe det. Pøjpøj med kaninretterne 🙂

 • Det ser meget lækkert ud og god idé med sennepssaucen. Jeg tror ikke, jeg har fået kanin, siden jeg var barn.
  Rigtig godt nytår og må 2014 blive fuld af skønne madoplevelser, som deler ud af her på din blog 🙂

  • Tusind tak og i lige måde! Mon ikke jeg også kan finde på lidt sjov og spas til næste år? Jeg har allerede lagt lidt planer… 😉

 • Ser skønt ud – sjovt nok er jeg ikke blevet tilbudt kanin mens jeg har boet på Samsø, det skulle man måske egentlig tro …. men jeg har et par fasaner i fryseren og de ville måske også være lækre sådan der – er ret meget til sennep, når det tar mig! Rigtig godt nytår Piske, og mange tak for din hilsner ovre hos mig, det er rigtig hyggeligt. Jeg er bare øv over at jeg ikke har haft ret emget tid til hverken at lave mad, blogge eller læse andres blogs i år!

  • Du må da lige opspore et par kaniner – mon ikke det er til at få på Samsø? Glæder mig til at læse mere om ø-livet hos dig i det nye år 🙂

 • Kanin in sennepssauce er en dejlig ret. Kanin i karry er heller ikke tosset. Jeg handler meget ofte på markedet i Flensborg, og der kan jeg få kaninkøller, hele kaniner, harekøller, duer, vildt, skønne letrøgede andekøller, og de fantastiske kalkunkøller – det bedste kød på kalkunen. Hvad gør man mon af dem i Danmark; her sælges kun det kedelige brystkød uden smag. Det så vel bedst ud, hvis jeg handlede i Danmark, men her kan ikke få nogen af delene, endsige ordentlig FRISK fisk – og så er Flensborg sådan en skøn by, og det er en smuk køretur derned til.
  Rigtig godt nyt år og tak for en fin blog, Piske!

  • Spændende med karryvarianten – det har jeg ikke prøvet, men det kan da være, jeg skal det, hvis/når jeg får fat i kanin igen 🙂

   Åh, det var nu, jeg skulle bo tættere på Flensborg – det lyder SKØNT! Hvis jeg på et tidspunkt kommer på de kanter, må jeg hellere have en køletaske med 😉

   Godt nytår herfra!

 • Det er ikke kun nu – det er hele tiden, hele året; det marked er et vidunderligt sted at handle onsdag og lørdag formiddag, i hvert fald indtil kl 13.00. Ofte mailer jeg til Frau Iwersen, og så kan jeg hente Galloway-kød og andre varer den følgende markedsdag. Der er også en stor økologisk stand med planter og grøntsager – her er det let at brænde varm, når man er den store grøntsagsspiser året rundt. OG al slags fisk hos Clausen, vi spiser meget fisk, også al mulig røget har de. Alt, jeg handler fra køl, kommer i en køletaske, så kølekæden ikke bliver brudt, både kød- og mælkeprodukter kan holde sig meget længere. Køletaskerne ligger altid i bilen sammen med min alm. indkøbstaske. Vær beredt – køb mindst én god køletaske (og brug den hver gang, sommer og vinter!).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *