Kanin i hvidvin
Jeg bliver i det franske køkken, for jeg lavede også en omgang kanin i hvidvin, som jeg serverede sammen med det provencalske grøntsagsfad i weekenden. Jeg har tidligere tilberedt kanin i rødvin, men den hvide udgave kan nu også noget, da smagen bliver lidt mildere og ‘lettere’.
Kanin i hvidvin
5-6 personer
1 kanin, delt i 6 stykker
en klat smør til stegning
1 løg, skåret i tynde både
2 fed hvidløg, hakkede
½ l hvidvin
2 dl vand
3 laurbærblade
salt og peber
Smelt smørret i en gryde og svits løg og hvidløg ved mediumvarme i et minuts tid. brun kaninstykkerne i gryden. Tilsæt derefter hvidvin, vand og laurbærblade samt lidt salt og peber. Lad det simre under låg en times tid.
Servér din kanin i hvidvin sammen grøntsager – for eksempel grøntsagsfadet, jeg nævnte i starten af indlægget – og en let hvidvinssace. Den laver du ved at hælde 1 dl hvidvin og 1½ dl fløde i en gryde og varmer det op. Lad det småkoge i nogle minutter og smag det så til med salt, peber og lidt citronsaft.