Sydafrikansk vildtstuvning – simreret på rådyr

vildt, rådyr, rødvin, ris, gurkemeje, nelliker,løg, enebær, tomater, simremad, vildtstuvningDet blev til en omgang sydafrikansk vildtgryde, da vi havde gæster i går, og det passede jo rigtig godt ind i månedens benspænd. Som jeg tidligere har nævnt, så hører stuvninger sig til i det sydafrikanske køkken, og vildtkød spises naturligvis også i Sydafrika. Nu er en af udfordringer ved at lave mad fra andre kulturer jo, at man ikke altid kan få fat i helt de samme råvarer, så i denne udgave har jeg brugt rådyrkød – nærmere bestemt rådyrribben, som jeg har fået via en jæger. Denne vildtstuvning er helt perfekt til rådyrribben, der ellers kan være svære at tilberede, da der ikke er så meget kød på benene. Men i en simreret som denne bliver kødet mørt og lækkert, så det er let at pille af benene.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift fra Hobby.net men justerede på flere af blandingsforholdene samt undlod gulerod og løg i marinaden.

Sydafrikansk vildtstuvning
4 personer

1,2 kg rådyrribben
Smør til stegning
1 stort løg, skåret i tynde både
500 g flåede tomater
2 dl vand

Marinade:
5 dl kraftig rødvin
½ dl æblecidereddike
1 spsk brun farin
5 enebær
½ tsk salt
1 tsk knust sort peber
½ tsk knuste nelliker

Rør ingredienserne til marinaden sammen i en stor skål. Fjern evt. sener og hinder fra kødet og læg det ned i marinaden. Stil skålen i køleskabet et lille døgns tid.

Smelt en stor klat smør i en stor, dyb sautérpande. Gem 2 dl af marinaden og hæld resten ud. Brun kødstykkerne på begge sider, og hæld så den gemte marinade over. Læg låg på gryden og lad det simre en times tid. Tilsæt løg og tomater samt to dl vand. Læg låg på igen og lad det koge i yderligere en time.

Servér din vildtstuvning sammen med gule ris.

Gule ris
4 personer

4 dl ris
1 spsk gurkemeje
1 tsk knust sort peber
2 løg, finthakkede
½ tsk salt
Vand til kogning

Rør risene sammen med krydderier og løg. Hæld vand i en gryde og bring det i kog. Hæld risblandingen i og lad det koge, indtil risene er møre.

Note: Jeg var positivt overrasket over, hvor mørt kødet blev i denne vildtstuvning. Vildtkød er ikke lige så let at tilberede som for eksempel svinekød, da der ikke er særlig meget fedt i vildtkød, og det derfor let bliver tørt. Men i denne vildtstuvning blev kødet dejligt mørt og tog godt med smag fra krydderierne. Jeg serverede som sagt stuvningen sammen med gule ris og lavede desuden en portion gulerodssalat med kokos i til hver person, så der var lidt flere grøntsager til måltidet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *