Kanin i rødvin

Kanin i rødvin

Det er endelig lykkedes mig at finde kanin! Og tilmed til en tålelig pris! Da jeg havde vildt-benspænd, ledte jeg forgæves efter kanin. Jeg nåede desværre ikke at få fat på det, inden måneden var omme. Tidligere på ugen var jeg så i Torvehallerne sammen med en god ven, der hurtigt spottede, at den ene af fiskehandlerne solgte kaniner (af ukendte årsager sælger mange fiskehandlere også vildtkød om efteråret…). Her kostede én kanin 125 kr og to kaniner 200 kr. Jeg behøver vel ikke fortælle, at jeg købte to?

Jeg har kun prøvet at tilberede kanin én gang før – nemlig da vi var i Firenze tidligere på året, hvor jeg købte en kanin og lavede kaningryde med hvidvin. Hvidvin er et oplagt valg til kanin, for kaninkødet er lyst og mildt i smagen, men der er dog undtagelser. Vil du gerne lave kanin i rødvin, bør du finde en bourgogne frem, for den er forholdsvis mild og har en sødme, der passer rigtig godt til kødet.

Nu har jeg jo rødvins-benspænd denne måned, så jeg blev nødt til at eksperimentere med kanin i rødvin, og vi havde da også en bourgogne på lager, som vi havde fået som værtindegave på et tidspunkt. Vil du købe en (god) bourgogne, hedder tommelfingerreglen, at du som regel skal op i 150-200 kr, før du får en ordentlig kvalitet. Det var denne flaske desværre ikke, men det vidste jeg godt i forvejen, så jeg brugte det meste af vinen i selve retten og gemte blot så meget, at vi kunne få et enkelt glas til maden.

Kanin i rødvin

5-6 personer

1 kanin
en klat smør
1 stort løg, skåret i tynde både
4 dl kraftig bouillon – enten grøntsags- eller vildtbouillon
4 dl mild rødvin – gerne en (billig) Bourgogne
3-4 laurbærblade
4-5 timiankviste
salt og peber

Del kaninen i 8-10 stykker. Smelt smørret i en gryde og brun kaninstykkerne i det – evt. over flere omgange. Tilsæt løget, rør godt rundt og lad det simre et par minutter, inden du tilsætter bouillon, rødvin, laurbærblade og timian. Læg låg på, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 1½ time. Smag til med salt og peber. Servér sammen med bagte kartofler, kartoffelmos eller blød polenta – og gerne lidt fintsnittet spidskål ved siden af.

Note: Kanin i rødvin er en utrolig mør og lækker servering, og det milde kaninkød gik fint sammen med den milde rødvin. Vær opmærksom på, at kanin i rødvin mætter meget, så selvom retten ikke ser så stor ud, så er der kød til mange mennesker i sådan en størrelse.10 thoughts on “Kanin i rødvin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *