Kanin i hvidvin med auberginer, svampe og parmesan

aspargesNu kan jeg selvfølgelig ikke gå på italiensk marked uden at købe noget, så jeg fik shoppet en masse gode sager, inden vi gik hjem til vores venner, hvor jeg stod for frokosten. Vi fandt nogle tynde, fine italienske asparges, som fik lidt tid i kogende vand, inden de blev serveret sammen med olivenolie og sort salt. Perfekt forårsforret og en let anretning, inden vi skulle have kanin i hvidvin.

Kaningryde, kanin, kanin i hvidvin, hvidvin, vildt, vildtkødPå markedet så jeg nemlig, at man kunne få en hel kanin (vel at mærke flået), og den fik vi slagteren til at partere, inden den kom med hjem i køkkenet. Her blev kødstykkerne brunet i olivenolie i en gryde af flere omgange, inden alle stykkerne blev puttet i gryden og en halv flaske hvidvin blev hældt over. Derefter lagde jeg låg på gryden og lod det simre i 15-20 minutter, inden jeg sluttede af med at smage min kanin i hvidvin til med sort salt.

stegte auberginerKaningryden blev serveret sammen med aubergineskiver, der var drysset med salt en halv time inden, så noget af væden kunne trækkes ud af dem, inden de blev stegt på en pande.

svampeFlere af markedsboderne solgte friske svampe, der lignede Karl Johan-svampe, og dem kunne jeg ikke stå for, så de indgik også i madlavningen. Her blev de skyllet og skåret mindre stykker, som blev stegt…

parmesan… inden de blev vendt med friskrevet parmesan…

basilikum… og store smukke basilikumblade.

Svamperetten blev smagt til med salt og peber, inden den blev serveret med det samme.13 thoughts on “Kanin i hvidvin med auberginer, svampe og parmesan”

 • Er vild med dine Firenzeindlæg – var selv i Toscana for et par år siden og elskede maden og de lækre markeder – og ikke mindst de små trattoria i de små byer, hvor alle de lokale samledes til frokost, og hvor vi virkelig fik en fornemmelse af autencitet. TAK!

  • Selv tak! Jamen jeg tager såmænd gerne til Toscana igen blot for at blogge om det 😀 😀

   • Me too! Har netop planlagt den næste tur til Toscana til at være i påsken ’15, hvor jeg igen skal besøge min mors kusine og hendes mand, som bor i området og har et par ferielejligheder de lejer ud – og så har de de gode anbefalinger til de hemmelige steder!

 • Det lyder ualmindelig lækkert, og jeg gad godt at købe ind i italienske markedsboder til et måltid som dette 🙂 Jeg har kun været i Rom og Pompei, men Firenze står højt på ønskelisten …

  • Jeg kunne godt tænke mig at komme til Rom på et tidspunkt, men så skal det være i foråret eller efteråret, for om sommeren bliver det djævelsk varmt 🙂

 • Jeg lærer aldrig at forstå, hvorfor kanin ikke er en mere udbredt spise i Danmark – det er super lækkert!
  Da jeg var barn, havde mine forældre en af de eneste kaninfarme i landet, men måtte desværre lukke ned, da slagteriet i Danmark ikke kunne køre rundt mere – de nægtede at sende dyrene i lastbiler til Holland og Belgien, hvor kanin er et mere populært kødvalg. Det glæder mig at se, at du også synes, det er værd at bruge tid på!
  Sig til, hvis du finder et sted i DK, hvor man kan skaffe kaninkød af ordentlig kvalitet…

 • årrrrh, den ret kunne jeg godt sætte til livs! Og med Toscana i baggrunden, jo, så ville jeg da egentlig være meget godt tilpas 😉 MÅ DER NED SNART – du lokker 🙂 !

  • Hehehe! Jeg vil gerne tilbage til Toscana-området på et tidspunkt – gerne kombineret med et par vinslot-besøg. Det er et dejligt område 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *