aspargesNu kan jeg selvfølgelig ikke gå på italiensk marked uden at købe noget, så jeg fik shoppet en masse gode sager, inden vi gik hjem til vores venner, hvor jeg stod for frokosten. Vi fandt nogle tynde, fine italienske asparges, som fik lidt tid i kogende vand, inden de blev serveret sammen med olivenolie og sort salt. Perfekt forårsforret og en let anretning, inden vi skulle have kanin i hvidvin.

Kaningryde, kanin, kanin i hvidvin, hvidvin, vildt, vildtkødPå markedet så jeg nemlig, at man kunne få en hel kanin (vel at mærke flået), og den fik vi slagteren til at partere, inden den kom med hjem i køkkenet. Her blev kødstykkerne brunet i olivenolie i en gryde af flere omgange, inden alle stykkerne blev puttet i gryden og en halv flaske hvidvin blev hældt over. Derefter lagde jeg låg på gryden og lod det simre i 15-20 minutter, inden jeg sluttede af med at smage min kanin i hvidvin til med sort salt.

stegte auberginerKaningryden blev serveret sammen med aubergineskiver, der var drysset med salt en halv time inden, så noget af væden kunne trækkes ud af dem, inden de blev stegt på en pande.

svampeFlere af markedsboderne solgte friske svampe, der lignede Karl Johan-svampe, og dem kunne jeg ikke stå for, så de indgik også i madlavningen. Her blev de skyllet og skåret mindre stykker, som blev stegt…

parmesan… inden de blev vendt med friskrevet parmesan…

basilikum… og store smukke basilikumblade.

Svamperetten blev smagt til med salt og peber, inden den blev serveret med det samme.