December: Vildtkød
Det er jo oplagt at have juletema her i december, og jeg har da også tidligere lavet en konfektkalender. Sidste års december-benspænd var ‘jul i andre lande’, og i år er det så… wait for it… vildtkød!
Ok, det er ikke særlig julet, og det passer mig fint – traditionel julemad får jeg nemlig rigeligt af i løbet af måneden, så her er en glimrende mulighed for at prøve noget andet eller måske ligefrem fortolke et par af de klassiske juleretter i en mere vild retning?
Jeg fik en del vildtkød, da jeg var barn, for dengang gik min far på jagt sammen med vores hund, og selvom han ikke rigtig dyrker det mere, så får jeg stadig en fasan i ny og næ af ham – skudt af en af jagtkammeraterne. Det er dog langt fra nok til at fylde denne måned ud, så jeg har også været på jagt (høhø) på nettet og hos fiskehandlere (!) for at købe vildt. Vidste du, at flere fiskehandlere også sælger vildtkød? Det var en stor overraskelse for mig, men jeg har set det i Torvehallerne i København. Jeg mangler sådan set bare en hare eller en kanin for at være dækket nogenlunde ind, men det har jeg endnu ikke fundet frem til.
Men altså – i denne måned kommer der fasaner, krondyr, vildsvin og andre gode sager på bordet.
Velkommen til en vild måned!
Spændende.
I forhold til Kanin, så kan det næsten altid fåes i Irma.
Tak for tippet – så har jeg nok bare været uheldig, sidst jeg var i Irma for at lede efter. Jeg må af sted igen 🙂
Eeejh hvor er det et spændende benspænd. Jeg glæder mig til at se, hvilke lækkeriers du disker op med 😉
III ja, gid man havde penge til at eksperimentere med vildt en hel måned 😉
Ja, vildt kan blive pebret – men der er heldigvis også udskæringer, som ikke er så dyre 🙂
Åh jeg elsker vildt. Ville jeg var gode venner med en jæger så man kunne kødet friskt.
Min værtsfar i USA var jæger (med bue og pil) så vi fik både hjort, kalkun og vildsvin 🙂
Uhm jeg savner den tid.
Damn jeg kan ikke skrive…
*ville ønske*
*kunne få*
Sejt! Det er der altså stil over 🙂
Ja jeg var vildt imponeret 🙂
wuhuu – så er der masser af opskrifter til januar!
Nemlig 😉
Så er jeg en SÆRLIGT opmærksom læser og lytter de kommende uger. Nu hvor jeg pludselig kan skaffe den slags kød ret nemt, og har både fasan og hjort i fryseren. Jeg har fx 10 stk fasanbryster i en pose – hvis nu du kommer op med den helt rigtige måde at bruge dem på, bruger jeg din opskrift til min nytårsmiddag for mine gæster:-) Hva sir du? Frisk?
Hehehe! Mon ikke jeg kan lave en forret på fasanbryst, som du kan bruge? Jeg har i hvert fald en idé, der skal afprøves lidt senere på måneden 😉
Spændende! Efter jeg modtg “jagten på den gode smag” har jeg haft lyst til at prøve at lave mere mad med vildt, men det er ikke til at opdrive her i Aalborg..
Heller ikke i Salling? Ellers vil jeg foreslå at kigge hos fiskehandlerne (jeg har en fordom om, at I har mindst en fiskehandler i byen :)).
Tidligere kunne man meget ofte se vildt hænge uden for fiskeforretningerne, men det synes jeg ikke, man ser mere. Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på – måske noget med Waldorfsalat til?
Nu blev jeg helt nostalgisk – det er godt nok længe siden, jeg har fået waldorfsalat 🙂
Igen er det virkeligt ærgerligt med afstanden. Vi drukner i vildtkød og jeg ville gerne have sponseret noget kød.
Glæder mig til at se, hvad du finder på, så jeg kan få noget inspiration … måse til noget mindre traditionelt 🙂
Du er altid velkommen til at kigge forbi – med eller uden vildt – og i denne måned vanker der endda et glas gløgg *lokkelokke* 😉
Lyder som et rigtigt spændende benspænd.
Skal selv have vildsvinekølle juleaften, modsat den traditionelle roastbeef (tradition i min familie).
Så smager sådan noget vildt slet ikke så ringe igen, her i Odense ligger der en slagter der igennem de sidste mange år også har været vildt forhandler, hvilket er stedet man går hen hvis man ikke kender en jæger med vildtkød i overskud.
Det lyder spændende! Hvad skal I spise til kødet?
Der er talt om hjemmelavede rodfrugtchips, i stedet for de traditionelle franske kartofler fra pose.
Måske jeg kan snige en omgang pommes anna ind, da det står på min egen udfordringsliste for 2012.
God idé – det lyder i hvert fald som et godt og anderledes alternativ til de traditionelle retter 🙂