December: Vildtkød

December: Vildtkød

Det er jo oplagt at have juletema her i december, og jeg har da også tidligere lavet en konfektkalender. Sidste års december-benspænd var ‘jul i andre lande’, og i år er det så… wait for it… vildtkød!

Ok, det er ikke særlig julet, og det passer mig fint – traditionel julemad får jeg nemlig rigeligt af i løbet af måneden, så her er en glimrende mulighed for at prøve noget andet eller måske ligefrem fortolke et par af de klassiske juleretter i en mere vild retning?

Jeg fik en del vildtkød, da jeg var barn, for dengang gik min far på jagt sammen med vores hund, og selvom han ikke rigtig dyrker det mere, så får jeg stadig en fasan i ny og næ af ham – skudt af en af jagtkammeraterne. Det er dog langt fra nok til at fylde denne måned ud, så jeg har også været på jagt (høhø) på nettet og hos fiskehandlere (!) for at købe vildt. Vidste du, at flere fiskehandlere også sælger vildtkød? Det var en stor overraskelse for mig, men jeg har set det i Torvehallerne i København. Jeg mangler sådan set bare en hare eller en kanin for at være dækket nogenlunde ind, men det har jeg endnu ikke fundet frem til.

Men altså – i denne måned kommer der fasaner, krondyr, vildsvin og andre gode sager på bordet.

Velkommen til en vild måned!

Se de vildtretter, jeg lavede denne måned25 thoughts on “December: Vildtkød”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *