Vildtterrine

Vildtterrine

Denne vildtterrine blev til, da jeg havde brug for frokostpålæg. Vores arbejdspladser er blandt dem, hvor man skal arbejde hjemmefra, så nu skal der også sørges for mad midt på dagen – vi har nemlig begge frokostordning på vores arbejdspladser. I anledning af månedens madblogs-benspænd kiggede jeg i mine gemmer og fandt en opskrift hos Grøntsagspigen, som denne vildtterrine er løseligt baseret på. Sammensætningen af kød og krydderier er dog noget anderledes, men metoden er den samme.

Dette var i øvrigt også en god anledning til at kigge i gemmerne, for vildtkødet fandt jeg i fryseren – oprindeligt indkøbt til et projekt i vinters, som jeg ikke fik udført.

Vildtterrine

200 g krondyrkød i tern
smør til stegning
400 g hakket oksekød
1 æg
½ dl rasp
en sjat cognac
1 spsk friske salvieblade, finthakkede
1 tsk timian
salt og peber
en pakke bacon i skiver

Smelt smør på en pande og brun krondyrkødet på alle sider. Mens kødet steger, forer du en lille ildfast form med baconskiver, så de lapper lidt ind over hinanden. Rør fars sammen af oksekød, æg, rasp, cognac og krydderier. Dæk bunden af formen med fars, fordel halvdelen af krondyrkødet ud, tryk det lidt ned i farsen og fordel mere fars oven på. Fordel resten af krondyrkødet ud og derefter resten af farsen, tryk det sammen og glat overfladen. Vip kanterne af baconen ind over.

Stil formen i et større ildfast fad og hæld vand i, så det når næsten op til formens kant. Sæt det i ovnen ved 160 grader og bag din vildtterrine i ca. to timer. Tag den ud og lad den køle af, inden du skærer den i skiver. Du kan servere den som forret eller frokostret sammen med salat, eller du kan skære en tyndere skive og smide på rugbrød sammen med syltede agurker eller syltede rødbeder.

Note: Denne vildtterrine er en god, mættende sag. Smagen af vildt er meget mild, men ønsker du en kraftigere smag, kan du skifte krondyrkødet ud med for eksempel rådyrlever. I så fald vil jeg dog anbefale, at du også reducerer mængden lidt.



2 thoughts on “Vildtterrine”

  • Ser godt ud. Jeg har noget lammelever og du skriver selv, at man kan erstatte krondyrkødet med rådyrlever, så jeg overvejede at bruge lammeleveren til denne opskrift. Tror du det vil gå og ville du så svitse leveren som i opskriften eller køre den i kødhakkeren og blande med den øvrige fars?

    • Det kan du sagtens. Jeg ville gøre som i opskriften, så der er nogle tydelige kødstykker, når du skærer terrinen i skiver efter afkøling, men du kan selvfølgelig også blende den – så bliver den mere som en leverpostej 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *