Fuldkornsvaffel med rogn

Fuldkornsvaffel med rogn

En fuldkornsvaffel med stenbiderrogn er ikke blot en sjov og elegant måde at servere stenbiderrogn på – det er også en af retterne i mit madblogs-benspænd denne måned, hvor jeg hylder en række af de danske madblogs, som jeg har hentet inspiration hos gennem tiden. Og her kan jeg ikke komme uden om Klidmoster, som tit har inspireret mig – ikke mindst i forbindelse med hendes sjove udgaver af tarteletter og vafler. Så selvfølgelig skulle jeg også lave en omgang vafler i denne måned.

Når jeg laver sjove udgaver af vafler, så er det som regel belgiske vafler, jeg tager udgangspunkt i, men nu ville jeg prøve en anden type vafler, så jeg fandt en opskrift på søde hjerteformede vafler hos Klidmoster og lavede en usødet fuldkornsversion, som jeg kunne bruge til mine stenbiderrogn.

Fuldkornsvaffel med stenbiderrogn

ca. 8 stk.

75 g fuldkornshvedemel
1 tsk bagepulver
lidt salt
1½ dl mælk
1 æg
25 g smeltet smør

Derudover:

stenbiderrogn
creme fraiche 18%
finthakket rødløg
salt
evt. en lille kvist grønt fra haven

Rør mel, bagepulver og salt sammen. Pisk derefter mælk, æg og smør i, indtil dejen er ensartet. Varm et vaffeljern op og bag vaflerne. Skær eventuelle kanter fra og servér hver fuldkornsvaffel toppet med stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg, salt og eventuelt lidt grønt til at pynte.4 thoughts on “Fuldkornsvaffel med rogn”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *