Fish pie med torsk og skaldyr
Denne fish pie nåede jeg desværre ikke at lave i forbindelse med mit gamle madblogs-benspænd i sidste måned, men heldigvis nåede jeg det i denne uge. Den oprindelige opskrift kommer fra Gastromad. Jeg brugte lidt færre grøntsager og holdt mig udelukkende til knoldselleri. Du kan dog også sagtens udskifte noget af knoldsellerien med pastinakker, kartofler, gulerødder eller persillerod.
Fish pie
6 personer
500 g torsk eller anden fast hvid fisk, skåret i mindre tern
400 g rejer (uden skaller)
50 g smør
1 dl hvedemel
1 dl fiskefond (kan erstattes af 1 dl vand og 1 spsk fiskesauce)
1 dl fløde
½ dl hvidvin
400 g knoldselleri, skrællet og skåret i tern
1 dl mælk
50 g smør
1 æg
50 g friskrevet Vesterhavsost eller PrimaDonna
salt og peber
Kog knoldselleriternene møre i usaltet vand. Hæld derefter vandet fra og mos ternene sammen med 50 g smør. Rør mælk og æg i og derefter også osten. Smag til med salt og peber
Rør fløde, hvidvin og fond sammen i en skål. Smelt 50 g smør i en gryde og rør melet ud i det. Tilsæt lidt af væden under piskning og tilsæt løbende mere, mens du pisker. Når al væde er tilsat, og saucen tykner, vender du torsk og rejer i saucen og smager til med salt og peber.
Smør et stort ildfast fad med lidt olie og fordel den fyldige fiskesauce i fadet. Dæk det med knoldsellerimosen og bag din fish pie ved 180 grader i 35-40 minutter.
Servér din fish pie sammen med en grøn salat – i dette tilfælde fintsnittet spidskål krammet med ramsløgspesto.
Note: Fish pie lavet på torsk og skaldyr er 100% comfort food. Det er en cremet og velsmagende ret og perfekt med lidt frisk grønt til. Nyd den gerne sammen med et glas kold hvidvin.