Halloween-ret: Rejehjerne

Halloween-ret: Rejehjerne

Vi nupper lige en pause mere i London-indlæggene og vender tilbage til månedens benspænd. Aftensmaden bestod nemlig af rejehjerne her til aften! Appetitligt ikke sandt? Men det er nu ikke så gustent, som det lyder.

Jeg fik inspirationen til denne Halloween-ret fra denne side, men improviserede mig frem til sammensætningen. Jeg blev dog noget udfordret undervejs, for de pil-selv-rejer, jeg tog op i morges, viste sig desværre at være noget mindre, end jeg huskede, så udseendet på retten blev ikke helt som planlagt. Jeg vil derfor anbefale dig at bruge store rejer eller i hvert fald presse dem mere sammen, end jeg gjorde.

Herunder har jeg skrevet ca. angivelser på, hvor meget du skal bruge til en to-personers-Halloween-ret.

Halloween-ret – rejehjerne

200 g pillede rejer – helst store rejer
100 g blomkål i små buketter
olie
1-2 tsk chilipulver
1-2 tsk paprika
salt
2 husblas

Sauce:

vand
tomatpuré
chili
paprika
soya
timian
salt og peber
revet skal fra økocitron
porrer i skiver

Put husblassen i et glas med koldt vand og lad det stå i ca. ti minutter. Steg imens rejerne sammen med chili og paprika i en wokpande i en sjat olie. Tilsæt blomkål undervejs og rør i det et par minutter. Tilsæt en halv dl vand og lad det koge op. Tag wokken af varmen og fordel rejerne i en aflang, dyb skål, som du har smurt med smagsneutral olie. Rejerne skal ligge side om side. Put resten af rejerne samt blomkålen i skålen.

Varm den resterende væde op igen i wokken og tilsæt ca. 6 dl vand samt 2-3 tsk tomatpuré. Tilsæt også 1 tsk chilipulver og 1 tsk paprika. Lad det simre i 5-10 minutter og hæld så 2 dl fra. Vrid husblassen fri for vand og put det i de to dl tomatsauce. Rør rundt og hæld det over rejerne. Stil skålen med rejerne på køl. Det tager noget tid for saucen at køle af og stivne, så hold gerne en pause i madlavningen her. Stil i så fald også resten af tomatsaucen på køl.

Når rejehjernen er stivnet, varmer du resten af tomatsaucen op igen og arbejder videre med den. Jeg tilsatte porreskiver, mere vand, mere tomatpuré samt flere krydderier – blandingsforholdene noterede jeg ikke, så du har helt frie hænder mht. hvordan du vil krydre saucen.

Rejehjernen blev serveret med porre-tomatsauce og kogte basmatiris.

… og sådan laver du en Halloween-ret. Velbekomme!



10 thoughts on “Halloween-ret: Rejehjerne”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *