jomfruhummer, skaldyr, pasta, ramsløgspasta, pesto, basilikumpestoJeg har længe pønset på at købe jomfruhummere fra Aarstiderne, og i sidste uge kunne jeg ikke længere stå imod og bestilte en portion, da jeg alligevel havde planer om at købe en grøntsagskasse. Vi fik leveret 10 stk jomfruhummere, og seks af dem røg med det samme i fryseren. Nu beregner man gerne ca. tre jomfruhummere per person, men gemalen og jeg nøjedes med to hver, da vi ikke var så sultne, og jeg havde planlagt en ret mættende pastaret som tilbehør.

jomfruhummer, skaldyrJomfruhummerne blev skyllet og derefter flækket på langs (på undersiden) med en lang skarp kniv. Herefter blev den sorte tarmstreng forsigtigt pillet ud, og jomfruhummerne blev lagt i et fad. Lidt citronsaft blev presset over jomfruhummerne. Et stort fed hvidløg blev finthakket og blandet i to spsk smør, inden smørret blev fordelt over hummerkroppene. Salt og peber blev drysset over, og så røg fadet i ovnen ved 210 grader i ca. 10 minutter, indtil jomfruhummernes kød er let gyldent.

pasta, ramsløgspasta, pesto, basilikumpesto, porreJomfruhummerne blev serveret sammen med en varm pastaret bestående af kogt ramsløgs-båndspaghetti vendt i tre spsk af verdens bedste pesto og porreskiver, der var kogt i et par minutter forinden. Den varme pastaret blev naturligvis også krydret med salt og peber til sidst.

Vi nød en Velvet Ale fra Jacobsen/Carlsberg til jomfruhummeren, og selvom det ikke er så traditionelt at drikke øl til jomfruhummere, så passede det godt sammen. Velvet Ale er en af de ‘tøseøl’, som Carlsberg har lavet for at imødekomme et generelt (kvindeligt) ønske om mindre bitterhed i øl. Nu er jeg ellers ikke normalt til alle de mystiske tiltag, som ølproducenterne laver for at tiltrække flere kvinder, men denne øl var alligevel så anderledes, at jeg blev fascineret. Den har en blid, behagelig og silkeblød smag, som sandt at sige ikke minder særlig meget om øl. Til gengæld er den så heller ikke specielt sød eller parfumeret i smagen, hvilket jeg ellers ville frygte ved en ‘tøseøl’. Kan anbefales hvis du har mod på en anderledes øloplevelse.