Ramsløgspasta, grønne tomater, røget cheddar, rødvinsmarineret manchego samt øl-ost

Bedre sent end aldrig. I går fik jeg endelig besøgt Torvehallerne. Jeg ville ikke tage derind i forbindelse med åbningen, da jeg forventede, at det ville blive overrendt de første uger, og ud fra andre madbloggeres tilbagemeldinger viste det sig at være helt rigtigt. Der gik dog lidt længere tid end først planlagt, da vi pludselig skulle til Paris, og jeg i det hele taget havde mange ting, jeg skulle nå, men da NYBH kontaktede mig i sidste uge og spurgte, om jeg havde lyst til at gå en tur i Torvehallerne, slog jeg straks til. Er der noget så hyggeligt som at besøge et madmarked sammen med en anden foodie?

Torvehallerne har fået kritik for at være for dyrt, at fokusere for meget på specialvarer, have for mange søde sager og for få grøntsager. Jeg er enig i, at der hjertens gerne må være mere grønt i udvalget, og det er heller ikke byens billigste varer, du finder her. Til gengæld fandt jeg flere skønne sager, som jeg ikke har set andre steder, og det er bestemt et sted, hvor jeg gerne kommer igen, for her er specialvarer – både dyre og knapt så dyre – som almindelige supermarkeder ikke fører. Det er inspirerende at gå på opdagelse hos de enkelte boder, og de skulle være ganske gode til at komme med inspiration til, hvordan du bruger råvarerne, hvis du er i tvivl om, hvordan du tilbereder dem.

Jeg vil foreslå dig at tage forbi hallerne en dag. Ifør dig din bedste ja-hat og snus rundt blandt boderne for at finde inspiration. Hvis du synes, at det er for dyrt, så glæd dig over alle de spændende inputs, som du får bare af at gå rundt. I første omgang får du her et lille galleri med billeder fra en række af boderne.