Chokolade-øje på stilk – Halloween slik

Chokolade-øje på stilk – Halloween slik

Så er det blevet Halloween, og da det jo også er månedens benspænd, er dagens indlæg selvfølgelig også inspireret af højtiden. Det ville være oplagt at slutte benspændet af i dag, men da jeg har haft ret travlt de seneste par dage, så mangler jeg stadig at blogge et par Halloween-opskrifter, så afsløringen af benspændet for november må lige vente et par dage eller fire.

Halloween slik er sjovt at lave, og denne lille lækkerbisken kan du sagtens lave selv. Du skal bruge kagerester – det er faktisk det sværeste ved opskriften, for hvor tit er det egentlig, at man har kageRESTER?! Men det havde jeg altså i lørdags, da vi holdt Halloweenfest. Vi havde lidt af den lækre chokoladekage til overs, og selvom jeg med glæde kunne have spist den direkte fra fadet, så valgte jeg at være fornuftig og fryse resterne ned. Chokoladekagerester er nemlig geniale at bruge til romkugler og chokotrøfler.

Kageresterne blev taget op af fryseren og æltet til en fast, klæg masse, inden de blev rullet til kugler og trykket fast på slikkepinde (kan blandt andet købes hos Panduro). Derefter blev de vendt i smeltet hvid chokolade – jeg brugte Valrhonas udgave, for det er den bedste hvide chokolade, jeg til dato er stødt på – og derefter blev hvert ‘øje’ pyntet med candy melt. Brug endelig ikke for meget af den funky-farvede candy melt – det er et småsuspekt produkt, som folk fejlagtigt tror er chokolade, men som indeholder en række andre ingredienser – og som i øvrigt smager ret sødt og lidt kunstigt. Men det findes til gengæld i mange forskellige farver – det er muligt, du kan få et pænt resultat ved at farve hvid chokolade med pastafarve (samme slags som man bruger til at farve fondant med), men det har jeg ikke selv afprøvet.10 thoughts on “Chokolade-øje på stilk – Halloween slik”

  • Ha ha ha… Er ikke sikker på at jeg kunne spise noget der kigger SÅ intenst på mig! Men de lyder så lækre, at jeg bare ville lukke mine øjne og hapse dem 😉

    – Maj 😀

  • Hvad samler du kageresterne med, ingenting? Jeg har faktisk en halv skærekage tilbage, som jeg kan bruge. Skal den bare æltes løs, indtil den af sig selv og uden at der tilsættes noget gider samles til kugler?

    • Jep, den skal bare æltes med fingrene og rulles til kugler. Den kage, jeg brugte, var ret fugtig i forvejen, så det var ikke noget problem. Du kan evt. tilsætte lidt smørcreme eller marmelade til kagen, hvis den er for tør 🙂

  • Du kan sagtens farve hvid chokolade, men jeg har fået de bedste resultater med at komme lidt pulver/dust farve i da det ikke forstyrrer konsistensen af den tempererede chokolade 🙂

  • Trak godt nok på smilebåndet, da jeg så disse her – og det er jo også det, Halloween handler om. Uhygge og hygge på en og samme tid. De er i hvert fald smadderflotte, og har sikkert også smagt mildest talt skønt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *