Saftig græskarkage

Saftig græskarkage

Ok, jeg kan ikke tåle at have Halloween-benspænd. Det afslører bare, hvor fjollet jeg i virkeligheden er…!

Ahem. Denne græskarkage medbragte jeg i går, da vi besøgte Bogormen + familie. Jeg havde en fiks idé om, at det kunne være sjovt at bage en græskarkage, dække den med knuste kiks og lade et par ‘zombiehænder’ stikke op af kagen, så det så ud som om, at en zombie var ved at bryde ud af kagen. Det er også lidt sjovere end roser… og så er jeg slet ikke til lyserød…

Selve kagen skulle selvfølgelig være Halloween-relateret og jeg hentede derfor inspiration fra en opskrift på græskarmuffins, som jeg fandt i ‘Pausekage’ af Anarkisten. Jeg valgte dog at justere en række af målene, ændre på krydringen og lave en anden form for topping. Desuden brugte jeg æggehvider i stedet for hele æg – udelukkende fordi jeg tilfældigvis havde æggehvider til overs fra zombiehjernedesserten.

Saftig græskarkage med kunstig jord og zombiehænder

ca. 6 personer

100 g kogte butternut squash-tern
50 g blødt smør
50 g brun farin
75 g rørsukker
3 æggehvider (eller 2 æg)
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk kanel
en smule revet muskatnød
½ tsk ingefær
½ tsk kardemomme
lidt salt

Topping:
100-150 g flødeost
flormelis
bastogne-kiks, knuste
kakaopulver
fondant, der er farvet grønt
to tandstikkere

Pisk smørret med rørsukker og brun farin, så det bliver til en let og luftig masse. Pisk æggene/æggehviderne i ét ad gangen. Rør mel, bagepulver og krydderier sammen i en skål og rør det derefter i sukkermassen. Mos græskarternene med en gaffel og rør den i dejen.

Hæld dejen i et lille fad, der er smurt med smør, og bag din græskarkage ved 175 grader i ca. 25-35 minutter. Stik i kagen med en tynd træpind for at tjekke, at den er gennembagt. Sidder der dej fast på pinden, så giv kagen et par minutter mere.

Når din græskarkage er afkølet, pisker du flødeosten med flormelis. Jeg målte ikke, hvor meget jeg brugte, men pisk et par spsk flormelis i flødeosten, smag på det og tilsæt mere, indtil cremen får den sødme, du foretrækker. Smør cremen på kagen og vend derefter de knuste kiks med kakaopulver, så det ligner jord. Drys det kunstige jord ud over kagen.

Zombiehænderne laver du ud af fondant, som du farver grønt. Rul det til en kort pølse på tykkelse og længde med din lillefinger. Tryk den ene ende flad, så den er få mm tyk og snit med en lille kniv i den flade del, så der kommer fem små fingre. De må godt være lidt kantede – zombier er trods alt lidt grove og klodsede i det – og bøj fingrene, så de kommer til at virke krogede. Du kan evt. tegne detaljer på zombiehånden med en madlavningstusch eller gnubbe hånden med lidt kakaopulver, så den kommer til at virke mere jordslået (!).

Note: Det er en rigtig dejlig saftig græskarkage – også selv hvis du udelader zombiehænderne. Krydderierne går godt sammen med det søde græskar, flødeostecremen og det kraftige kiksedrys. Absolut anbefalelsesværdig!

Halloween, Halloween-kage, græskarkage, zombiekage, zombiehænder, græskar, butternut squash, kage, dessert, smør, mørk farin, rørsukker, æggehvider, æg, hvedemel, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme, flødeost, flormelis, Bastogne-kiks, kakaopulver, fondant, grøn pastafarve

Græskarkage før pyntning

Halloween, Halloween-kage, græskarkage, zombiekage, zombiehænder, græskar, butternut squash, kage, dessert, smør, mørk farin, rørsukker, æggehvider, æg, hvedemel, bagepulver, kanel, ingefær, kardemomme, flødeost, flormelis, Bastogne-kiks, kakaopulver, fondant, grøn pastafarve

Græskarkage efter pyntning!



25 thoughts on “Saftig græskarkage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *