Zombiehjerne – aka mandelbudding med kirsebærsauce

zombiehjerne, mandelbudding, Halloween, Halloween-dessert, budding, zombie, kirsebærsauce, dessert, fløde, mælk, æggeblommer, æg, rørsukker, husblas, vaniljestang, vanilje, mandler, Amaretto, kirsebærsauceMust have braaaaaain…!

Hvor tit er det lige, at du kan lave zombie-inspireret mad? Lige så tit du vil selvfølgelig, men hvis du vil undgå, at folk kigger (alt for) mærkeligt på dig, så sørg for at lave det, når der er Halloween. Du kan også gøre som jeg og kombinere det med vennebesøg og horrorfilm (aka Silent Hill – ret ubehagelig film).

For et par år siden serverede jeg også zombiehjerne til dessert. Der måtte jeg dog bruge en pulverblanding til at lave buddingen, for jeg kunne ikke finde en ordentlig buddingeopskrift. Nu ville jeg dog forsøge mig med en, jeg fandt hos klubben Royale Danske Buddingentusiaster, hvor jeg dog brugte lidt færre mandler og udskiftede sherryen med amaretto.

Zombiehjerne med kirsebærsauce
4 personer

5 dl l fløde
2½ dl letmælk
4 æggeblommer
4 spsk lyst rørsukker
5 blade husblas
1 vaniljestang
1½ dl mandler
1/2 dl amaretto

Tilbehør: kirsebærsauce

Læg husblassen i koldt vand. Hæld derefter halvdelen af fløden samt al mælken i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang og lad det koge op. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør det i den kogende fløde. Vrid husblassen fri for vand og put det i den varme gryde. Rør godt rundt og tag gryden af varmen. Mens massen køler af, skolder du mandlerne i kogende vand, lader dem trække i ca. fem minutter og smutter dem. Hak de smuttede mandler.

Når cremen er kølet ned, så den er koldere end spidsen af din lillefinger, rører du amaretto og mandler i cremen. Pisk det sidste fløde til blødt skum og vend det forsigtigt i cremen. Hæld cremen i zombieformen, som du inden har smurt med et tyndt lag smagsneutral olie (for eksempel solsikkeolie) og put formen i køleskab i mindst seks timer.

Servér din zombiehjerne med blendede ligdel… æh… kirsebærsauce.

Note: Ser denne zombiehjerne ikke dejlig suspekt ud? Smagen var ganske fin, men konsistensen var lidt underlig. Jeg er lidt skeptisk over for konceptet med at røre flødeskum i buddingen, for det er sandsynligvis det, der gør den så luftig og ikke-buddinge-agtig. Jeg må lege videre med dette på et tidspunkt, så sig til, hvis du har en god buddingeopskrift.

I øvrigt – zombiehjerneformen har jeg købt i udlandet for flere år siden, men jeg har set, at Gadgets.dk har fået den på lager.

… og sidst men ikke mindst et billede af morgenmaden, der venter på den overnattende gæst… det er blot fuldkornsboller, der er tilsat lidt blå konditorfarve og sorte sesamfrø… og ja, gæsten kan godt tage det 😉

blå boller, Halloween, boller, bagværk

11 thoughts on “Zombiehjerne – aka mandelbudding med kirsebærsauce

  1. Hvor lyder det lækkert med mandelbudding med kirsebærsauce! Jeg har ikke fået budding i mange år. Zombiehjerneformen er bare så fin – og blå boller? Du milde … ;O)

  2. aaaaaaaadd, hvor er du styg og klam på den aller skønneste måde 🙂 Hurra for Halloween og klamme sager, som rent faktisk smager godt 😉 Uhm – bestemt en opskrift jeg kaster i gemmerne. Tak for altid dejlig og (u)hyggelig inspiration 🙂

    • Det er et must have i ethvert (useriøst) køkken! 😀
      … jeg har også et par (menneske-)hjerteforme liggende, jeg også skal have prøvet 😉

  3. Pingback: Saftig græskarkage – med kunstig jord og zombiehænder | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *