Rødbede-kartoffelmos og speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler – og zombiehjerne til dessert!

rødbede-kartoffelmos, speltsalat, kylling, granatæbler, æbler, rødbeder, kartofler, mosI går aftes havde vi inviteret nogle venner på besøg til brætspil, og jeg lavede derfor noget forholdsvis hurtig og let aftensmad. Spelten snød mig dog lidt, men mere om det under selve opskriften.

Rødbede-kartoffelmoslyserød mos, kartoffelmos, rødbedemos, kartofler, rødbeder, mos

– trefjerdedele kartofler
– en fjerdel rødbeder
– smør
– mælk
– salt

Kog kartofler og rødbeder godt møre. Pil skallen af rødbederne – vær forsigtig, så du ikke får rødbedesaft ud over det hele – og riv dem fint. Mos kartoflerne og rør de revne rødbeder i. Tilføj lidt smør, salt og mælk og pisk det til mos.

Note: Flot kartoffelmos med et lille snert af rødbede i smagen. Da jeg elsker kartoffelmos, var der den sædvanlige kamp med ikke at spise for meget med det…

Speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler

– speltkernerspeltkerner, spinatblade, granatæblekerner, honning, æbler, salat, speltsalat
– friske spinatblade
– æbler i tynde både
– granatæblekerner
– nødder, hakkede
– granatæblesirup
– blomsterhonning

Kog speltkernerne efter anvisningen på posen. Lad dem køle lidt af, inden du vender det med resten af ingredienserne.

Note: Salaten blev en anelse for tung – mest af alt på grund af speltkernerne, som var en langt mere solid slags end dem, jeg plejer at bruge. Jeg tror, jeg bruger resten i brød, for de blev ret voldsomme i denne salat, men resten af salaten var udmærket – især de friske, sprøde granatæblekerner.

Og da vi spillede et brætspil med zombier, så sluttede vi selvfølgelig af med en delikat dessert – zombiehjerne! Den bestod af pulverbudding rørt med en hidsig grøn farve, og den så dejlig klam ud, da den blev skåret for, for jeg havde gravet den ud på forhånd og fyldt kirsebærsauce i! Yum yum!

Buddingepulveret blev hjembragt fra Berlin sidste november, for allerede på det tidspunkt vidste jeg, at jeg ville lave denne dessert, og jeg havde ikke fundet en ordentlig opskrift på helt stiv budding. Til gengæld smagte den så af absolut ingenting, så hvis jeg skal lave budding igen en dag, så bliver jeg nødt til at finde en god opskrift på det.

zombiehjerne, Halloween, Halloween-dessert, budding, zombie, kirsebærsauceGimme the braaaaain…

28 thoughts on “Rødbede-kartoffelmos og speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler – og zombiehjerne til dessert!

 1. Haha, den ser virkeligt uhyggelig ud den kage!
  Hvad sagde gæsterne?
  Jeg har også en stor kærlighed til granatæbler, de er så smukke, knasende og velsmagende. Uhm..
  Ideen med rødbede i kartoffelmos er rigtig god, det ser bar så flot ud…

 2. Sikke et skønt og anderledes måltid 🙂 Jeg er ret vild med din speltsalat med granatæble, spinat, nødder og æbler – den må jeg prøve i aften. Og desserten ville vække vild jubel hos min Bella :-))

 3. Ej, hvor ser den budding da bare gusten ud…hehe.

  Resten ser til gengæld lækkert ud, som altid. Super flot mos, synes tit farverne bliver lidt grumsede, når der blandes farvede grønsager i mos, men denne her har da bare en super flot og klar farve:-)

 4. Ok, for første gang må jeg sige: det ser altså ikke særlig lækkert ud, Piskeris 😀 (jeg mener selvfølgelig zombiehjernen!!) – resten ser – og lyder – som sædvanlig LÆKKERT ud…..

  Hvor er den kartoffelmos smuk, det må jeg prøve – jeg er tit alt for traditionel mht kartoffelmos.

  mange hilsner
  Birthe

 5. Flot og farverig mad – dejligt at efterårsmad ikke behøver at være brunt i brunt 🙂
  Jeg får allergiske reaktioner bare af at se på den dessert, men sjov er den sgu!

 6. MissMuffin – mange tak! 😀
  Noget a la “Hvad er det?!” efterfulgt af latter 🙂

  Tænkte at mosen lige måtte være noget for dig – håber du kan få Kristian med på det 😉

 7. NYBH – hahah, det er så i orden! 😀
  Jeg kan ikke få gemalen til at spise almindelig kartoffelmos, men han er blevet meget mere interesseret, efter at jeg begyndte at eksperimentere med det, så det er min nye strategi 😉

 8. Hej Simon!
  Jeg købte en form fra Thinkgeek.com. Den er af plastik, så den egner sig desværre mest til buddinger/geleer, men det er den til gengæld så også god til 🙂

 9. Signe – jeps, det er skønt at få sneget lidt mere farve ind på tallerkenen. Jeg er ikke så god til, når det bliver for brunt 🙂

  Haha, ja den er absolut ikke politisk korrekt, men hold op hvor var det sjovt at lave! 😀

 10. Ja… og så fik du lige 2 stk kyllinge lår til at ligne ½ mill hihihíhihihi

  Den kartoffelmos, ryger på skal prøves listen… !!!

  Gad altså godt være flue på en væg hos dig når du laver den slags desserter til dine gæster … Irrkks den ser klam ud hihihi

  Hyggehygge
  Marianne

 11. Thinkgeek? Hvad kalder man mon sådan en form? Det vil da bare være det vildeste hit til halloween festen i skolen. Super flot!

 12. Piskeris, for fa'en, din tosse 😀 Sad ellers og tænkte, at jeg ville indlede denne kommentar med at skrive 'Guf de la guf'… lige indtil jeg læste om desserten og så billedet af den grønne hjerne!! Klammonella! 😉
  Men ellers: Hovedretten så FANTASTISK ud – og lød meget, meget lækker og velafbalanceret indenfor grundsmagene…
  Mumsfilibaba!
  Kh. Eva

 13. Mad skal der til – tusind tak!

  Haha, de er vant til lidt af hvert, så jeg tror snart ikke, jeg kan overraske dem længere – men jeg har tænkt mig at prøve! 😀

 14. Brødet – tusind tak! Nej, men jeg så et tilsvarende trick i en Camilla Plum-udsendelse sidste år. Først tænkte jeg, at det lød dybt mystisk, men det virker ganske rigtig supergodt 🙂

 15. Pingback: Zombiehjerne – aka mandelbudding med kirsebærsauce | Piskeriset på eventyr

 16. Pingback: Zombiehjerne – aka mandelbudding med kirsebærsauce | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *