Kyllingehjerter i tomat-rødvinssauce

Kyllingehjerter i tomat-rødvinssauce

Da jeg havde indmads-benspænd, havde jeg oprindeligt planlagt, at jeg skulle lave en ret med kyllingehjerter, men det nåede jeg desværre aldrig. Men så er det jo heldigt, at jeg har Halloween-benspænd nu, for det må da være en rigtig Halloweenret – hjerter i rød sauce…!

Jeg overvejede, om jeg skulle anrette maden, så det så endnu mere Halloween-agtigt ud, men da der findes indmadsskeptikere blandt bloglæserne, så tænkte jeg, at disse kyllingehjerter i sig selv ville være skræmmende nok. Jeg kan dog berolige med, at retten smager ganske godt – og slet ikke indmadsagtigt. Det er en af fordelene ved kyllingehjerter – de har ikke helt den samme skarpe smag, som indmad fra andre dyr godt kan have. En anden fordel er naturligvis, at kyllinge-indmad er ret billigt. Og sundt. Ligesom svine- og kalve-indmad.

Kyllingehjerter i tomat-rødvinssauce

2-3 personer

300 g kyllingehjerter
eddike
salt
1 stor porre
smør
1 dåse flåede og hakkede tomater
3 dl rødvin
2-3 dl kraftig hønsebouillon
½ dl frisk basilikum
3 spsk engelsk sauce
en lille chili, finthakket
salt og peber

Skyl dine kyllingehjerter og lad dem ligge i koldt vand tilsat lidt eddike og salt i en times tid. Snit imens porren i tynde strimler og steg dem ved middelvarme i en god klat smør. Porren skal ikke tage farve. Tilsæt hakkede tomater, rødvin, hønsebouillon og basilikum. Lad det simre en times tid under låg og sørg for at røre i gryden et par gange undervejs.

Skyl hjerterne grundigt, dup dem tørre og brun dem derefter på en pande i en klat smør. Hæld hjerterne op i gryden med sauce og lad det simre videre i 40 minutter sammen med den finthakkede chili. Tilsæt evt. lidt rødvin eller bouillon, hvis saucen bliver for tyktflydende. Smag til med salt og peber.

Servér dine kyllingehjerter sammen med en rustik kartoffelmos, som du laver ved at skrubbe kartofler og derefter koge dem med skræl på. Mos dem grundigt, tilsæt smør og mælk og pisk det luftigt. Vend frisk timian og salt i mosen til sidst.

Note: Ret lækker ret, hvor tomaternes sødme og timianen i kartoffelmosen passer godt med de små hjerter. Kyllingehjerter bliver meget møre og har ikke den gummiagtige konsistens, som svinehjerter godt kan have, og så er smagen af indmad næsten ikke til at finde. Hvis du er bange for indmad, men gerne vil overvinde det, så prøv at lave denne ret med kyllingehjerter.13 thoughts on “Kyllingehjerter i tomat-rødvinssauce”

 • Hej det ser godt nok lækkert ud! 🙂
  – Jeg kan selv godt lide tanken om indmad, og det med at bruge alternative udskæringer, men jeg synes bare aldrig jeg kan finde dem i mit lokale supermarked?
  Hvor har du f.eks. købt disse hjerter henne?

  • Tak skal du have! Jeg er så heldig at have et lille tyrkisk supermarked i nærheden af, hvor jeg bor, og her er der en halalslagter, som har mange indmads-udskæringer. I det hele taget er slagtere et godt bud. Jeg mener også, at visse almindelige supermarkeder har den type indmad – mit bedste bud er Irma, for de har tit specialprodukter og varer, som de andre supermarkeder overser.

 • Haha, det ligner en stump finger den yderste hjerte-del på tallerkenen 🙂 Hvis jeg kunne lide hjerter ville jeg elske denne ret, er jeg ret sikker på 🙂

  • Se, jeg tror faktisk godt, du ville kunne lide denne ret, hvis du ikke tænker på, hvad der er i – smagen ligger langt fra de klassiske svine- og kalvehjerter 🙂

 • Uh, hvor ser det skønt ud! Jeg er ikke fan af al indmad – har et stort problem med lever – men jeg elsker hjerter! Svinehjerter er gode, men kyllingehjerter er faktisk endnu bedre, dog har jeg aldrig prøvet at lave en ret med dem – det kan være, at det skal laves om

  • Det må du prøve – de er ret lette at arbejde med og er mildere i smagen i forhold til svinehjerterne. Har du prøvet kalvehjerter? Det er guf!

 • Hmm, hjerter er da gode – og retten er slet ikke skræmmende – hverken udseende eller indhold.

   • Det er fordi de er sarte… 🙂 Okay, indrømmet – lever er ikke lige mig, hverken fra svin, kalve eller kyllinger.

    • Lever er jeg heller ikke fan af – har dog lavet en ret med kyllingelever, som jeg godt kunne spise. Tror jeg skal eksperimentere mere med dette ved lejlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *