saftig chokoladekage, chokoladekage med chokocreme, chokoladekage, kage, dessert, rørsukker, hvedemel, mørk chokolade, chokolade, flormelis, smør, kakaopulver, flødeostI går havde jeg en saftig chokoladekage med til min onkel rejsende Macs fødselsdag, og den faldt heldigvis i god jord. Inspirationen har jeg fra Matildenspitze, og så legede jeg lidt videre med opskriften, hvor jeg blandt andet fjernede nødderne (da fødselaren ikke er til den slags), brugte mere chokolade samt lavede en større portion frosting. Sidstnævnte skal jeg i øvrigt bruge igen i en anden kage på et tidspunkt, for den var vanedannende god!

Saftig chokoladekage med chokocreme
12-14 mennesker

5 æg
500 g rørsukker
120 g hvedemel
100 g kakaopulver
250 g usaltet smør
100 g mørk chokolade 70 %, groft hakket

Frosting:
250 g flormelis
70 g blødt smør
40 g god kakaopulver
200 g flødeost, ikke light

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smørret og lad det afkøle let. Bland hvedemel og kakao i en anden skål og bland det så i æggemassen sammen med smørret. Bland den hakkede chokolade i. Smør et fad og hæld dejen i – du skal bruge et fad på ca. 20 x 30 cm – og bag kagen ved 170 grader i ca. 35 minutter. Kagen skal være godt svampet og fugtig.

Rør frostingen godt sammen og smør den på kagen, når denne er afkølet. Pyn med små skumfiduser eller noget andet sjovt.

Note: Den frosting… den tænker jeg stadig på… den var så god! En saftig chokoladekage med en fantastisk frosting – så bliver det ikke bedre. Vil du godt have lidt mere ‘bid’ i den, kan du sagtens blande hakkede nødder i.