Saftig chokoladekage med chokocreme

saftig chokoladekage, chokoladekage med chokocreme, chokoladekage, kage, dessert, rørsukker, hvedemel, mørk chokolade, chokolade, flormelis, smør, kakaopulver, flødeostI går havde jeg en saftig chokoladekage med til min onkel rejsende Macs fødselsdag, og den faldt heldigvis i god jord. Inspirationen har jeg fra Matildenspitze, og så legede jeg lidt videre med opskriften, hvor jeg blandt andet fjernede nødderne (da fødselaren ikke er til den slags), brugte mere chokolade samt lavede en større portion frosting. Sidstnævnte skal jeg i øvrigt bruge igen i en anden kage på et tidspunkt, for den var vanedannende god!

Saftig chokoladekage med chokocreme
12-14 mennesker

5 æg
500 g rørsukker
120 g hvedemel
100 g kakaopulver
250 g usaltet smør
100 g mørk chokolade 70 %, groft hakket

Frosting:
250 g flormelis
70 g blødt smør
40 g god kakaopulver
200 g flødeost, ikke light

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Smelt smørret og lad det afkøle let. Bland hvedemel og kakao i en anden skål og bland det så i æggemassen sammen med smørret. Bland den hakkede chokolade i. Smør et fad og hæld dejen i – du skal bruge et fad på ca. 20 x 30 cm – og bag kagen ved 170 grader i ca. 35 minutter. Kagen skal være godt svampet og fugtig.

Rør frostingen godt sammen og smør den på kagen, når denne er afkølet. Pyn med små skumfiduser eller noget andet sjovt.

Note: Den frosting… den tænker jeg stadig på… den var så god! En saftig chokoladekage med en fantastisk frosting – så bliver det ikke bedre. Vil du godt have lidt mere ‘bid’ i den, kan du sagtens blande hakkede nødder i.

24 thoughts on “Saftig chokoladekage med chokocreme

 1. Mmm, den ser god ud! Og det er da en ret god idé med kakao-creamcheesefrosting. Jeg synes ofte at dem kun med sukker og smør godt kan blive lige lovligt kvalmt søde (det havde jeg aldrig troet jeg skulle høre mig selv sige om noget!) ;D

 2. Sikke en lækker kage og frostingen lyder skøn. Din konfekt ser pgså lækker og meget chekket ud!!! En rigtig God Påske til dig og dine♥ Er sikker på at du skal lave noget lækkert Påske mad! Knus

 3. Hej piskeris, det lyder fantastisk farligt! I øvrigt en dejlig blog du har 🙂 Skal denne sag helst laves samme dag som den skal spises? Mvh Maiken

 4. Xenia – den var også kræs – jeg fik tilmed ros af børnene i selskabet, og det syntes jeg var ret stort 🙂

  Frostingen bliver jeg nødt til at lave igen – den var virkelig god!

 5. Tina – tusind tak! Ja, vi får gæster flere af dagene, så det med madlavningen kan ikke helt undgås. Vi fik også handlet godt ind i dag, så der er ingen undskyldning 😉

 6. Hej Maiken!
  Jeg må også advare – den smager ret godt 😉
  Tusind tak skal du have! Ikke nødvendigvis – jeg lavede denne her aftenen før, at den skulle spises, og med det sukkerindhold kan den godt holde sig flere dage – du skal blot vente med at putte frostingen på til lige inden, kagen skal spises 🙂

 7. Hanne – haha, det er den rigtige indstilling! Meeen – den mætter godt, så jeg vil foreslå at halvere opskriften, hvis det bare er til dig selv 😉

 8. Camilla – så synes jeg, at du skal prøve denne og se, om ikke du kan omvendes. Evt. kan du putte mere flormelis i, hvis den er for cremet, men jeg syntes nu, at konsistensen var ret lækker på denne 🙂

 9. Jeg gemmer straks den opskrift på både kage og frosting. Den kage ser ualmindelig lækker ud. Hele december måned var jeg på udkig efter små skumfiduser uden at finde dem. Hver har du købt dine ??

 10. Vibeke – jeg har 'snydt' og købt dem i udlandet. Jeg synes dog at have set dem herhjemme på et tidspunkt – muligvis hos en af kagedekorationsbutikkerne på nettet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *