Gulerodskage med limecreme og kokosflager

gulerodskage, limeglasur, kage, dessert, rørsukker, æg, rapsolie, hvedemel, natron, bagepulver, kanel, kokosmel, hasselnødder, nødder, gulerødder, flødeost, flormelis, lime, vaniljesukker, smørEr det ikke alt for lang tid siden, jeg har blogget om retter med citrus i? Det synes jeg selv, så nu får I lige et styks gulerodskage med limecreme… at se på… ja, den er spist for længst, for det var i vinters, jeg lavede den, men jeg er sikker på, at den også vil smage godt som forårskage!

Jeg har hentet inspiration til denne gulerodskage i ‘Byens bedste kager’, men justerede lidt på opskriften og lavede blandt andet en større portion limecreme.

Gulerodskage med limecreme og kokosflager
8-10 personer

150 g rørsukker
2 æg
100 g rapsolie
150 g hvedemel
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
2 spsk kanel
80 g kokosmel
100 g hakkede hasselnødder
250 g revne gulerødder

Limecreme:
200 g flødeost
150-200 g flormelis
skal og saft fra 1 øko-limefrugt
2 tsk vaniljesukker
1 spsk smeltet smør

Pynt: kokosflager

Pisk æg og rørsukker til en luftig masse. Bland mel, natron, bagepulver, kanel og kokos i en anden skål. Pisk æggemassen med olie og vend så gulerødder og hasselnødder i, inden du rører melblandingen i. Hæld dejen i en smurt springform – ca. 26 cm i diameter – og bag kagen ved 185 grader i ca. en time. Lad din gulerodskage helt af, inden den pyntes.

Rør flødeosten sammen med flormelissen, til massen er glat. Tilsæt limesaft og -skal, vaniljesukker samt smeltet smør. Fordel limecremen ud over den afkølede gulerodskage og dekorér gerne kagen med kokosflager, der er blevet ristet let på en tør pande.

Note: Nu elsker jeg i forvejen den klassiske gulerodskage med creme, men denne variant var nu også ganske god. Sjov detalje med kokossen – og så giver limesaften lige det ekstra pift – uhm!

16 thoughts on “Gulerodskage med limecreme og kokosflager

 1. Hvor er det altså tarveligt at flashe kage så sent. Nu kommer jeg sikkert til at spise hovedpuden, når drømmene om saftige citruskager melder sig.

 2. Ja, jeg tænkte det samme som Mille. Især fordi der ligger en pose slik i skabet og skriger: spis mig, spis mig!

  Næste gange jeg bager gulerodskage vil jeg prøve din limeopskrift – det lyder lækkert 🙂

 3. Hej Piskeris 🙂

  Hvor ser den kage bare lækker ud. Jeg er altså bare vild med lime i kager. Jeg må helt sikkert prøve at lave denne version snarest 🙂

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

 4. Hold da op, hvor lyder det lækkert, Piskeris! Samspillet mellem lime, kokos, flødeost og kanel lyder skøn til en gulerodskage! Og med nødder – jamen, det skal bare prøves 🙂
  Ha' en rigtig god weekend! Jeg bliver nok lidt fraværende, da der er noget, der skal fejres 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *