I mandags fik jeg to store bundter ramsløg af min svigermor, og i løbet af ugen er de blevet inddraget i en lang række dipper og lignende gode sager, så der nu er lidt godt i forrådskammeret og i fryseren, når sæsonen er slut.

Du kan bruge ramsløg i rigtig mange retter – særligt der hvor de kan gå ind og erstatte hvidløg – og sidste år fik jeg da også både lavet ramsløgshummus, fetacreme med ramsløg samt brugt friske ramsløg i en salat. Jeg har også eksperimenteret med ramsløgskapers i år, efter at jeg så en opskrift hos LaTascha, men de mangler stadig et par dage, før de er klar til spisning.

Ramsløgsdippenade

115 g grønne oliven uden sten
en håndfuld ramsløg
1 dl god olivenolie
lidt salt

Blend de tre første ingredienser og smag til med salt.

Ramsløgs- og bønnepostej

150 g kogte kikærter
40 g ramsløg
½ dl god olivenolie
½ tsk spidskommen
lidt salt og peber

Blend kikærter, ramsløg og olivenolie. Tilsæt evt. lidt mere olie, hvis du synes, at massen er for tør. Smag til med spidskommen, salt og peber.

Ramsløgs- og rygeostedip

et bæger rygeost
3 spsk creme fraiche
en håndfuld ramsløg
en lille smule salt

Rør rygeost og og creme fraiche sammen. Finthak ramsløg og vend det i dippen – smag dig frem til, hvor stærk eller mild, du vil have dippen. Smag til med salt.

Ramsløgspesto

50 g ramsløg
1 dl ristede græskarkerner
1½-2 dl god olivenolie
saften fra en halv lime
2 dl revet Manchego-ost
lidt salt

Blend alt undtagen saltet, som du først bruger til sidst, når du skal smage pestoen til.

Ramsløgssalt

1½ dl god salt
80 g ramsløg
revet skal fra en halv øko-citron

Blend salt, citronskal og ramsløg. Spred det våde salt ud over en bageplade med bagepapir og lad det tørre i ovnen ved 50 grader i en times tid. Husk at røre rundt i saltet hvert kvarter, så det har lettere ved at tørre.