ramsløgForåret er kommet, og vores have er så småt begyndt at vågne op af vintersøvnen. Til min store glæde har et af sidste års haveeksperimenter båret frugt (…eller blade, hvis man skal være helt præcis…).

Sidste år tog jeg nemlig et par bundter ramsløg med hjem, da jeg var i skoven for at høste de fine grønne blade, og de to bundter plantede jeg med rod i vores have med håb om, at de ville komme igen i år. Og det gjorde de sandelig! Så nu er der friske ramsløg lige uden for køkkenet – det er så perfekt. Men jeg regner nu stadig med at tage et smut ud i skoven på et tidspunkt, for disse to små bundter kan ikke helt dække min ramsløgsforbrug endnu. Vanen tro har jeg nemlig tænkt mig at fylde en masse små bøtter med ramsløgspesto og putte dem i fryseren, så jeg kan bruge af lageret hele sommeren og efteråret.

Vil du have lidt inspiration til, hvad du kan lave af ramsløg, så tjek dette ramsløgs-inspirationsindlæg eller tjek disse ramsløgsboller, jeg også bagte på et tidspunkt.

Lige pt. grubler jeg over, hvad jeg skal plante af krydderier, når det er blevet varmere i vejret. Vores timian, estragon, oregano og karryplante ser ud til at have det rigtig godt. Jeg ved endnu ikke, om vores citronmelisse og vores salvie har overlevet, men hvis de ikke har, så skal jeg helt sikkert købe nye eksemplarer. En ny mynte skal jeg nok også investere i – var ikke så begejstret for den grovbladede, vi havde sidste år. Resten af krydderierne er endnu ikke på plads, men jeg vil nok forsøge at finde et par sjove igen i år.

Har du planer om at købe krydderurter i løbet af foråret? Og hvilke vil du i så fald købe?