I dag smuttede jeg tidligt ud af døren for at tage på ramsløgsjagt sammen med svigermor. Ramsløg er en lille plante, som vokser om foråret, og du kan finde dem i træskyggerne i mange danske skove. Planten dufter og smager af hvidløg, og ofte kan du dufte den på lang afstand, når du kommer gående på skovstien. De seneste år er ramsløg blevet ret populær – så populær at flere af de store supermarkeder er begyndt at sælge friske bundter i ramsløgssæsonen.

Vi tog ud til Ledreborg, hvor der er masser af ramsløg, hvilket billedet også viser. Selvfølgelig skal du som sædvanlig tænke på at efterlade nogen til de næste, der kommer og plukker, men med de mængder, der er ved Ledreborg lige pt., så er der nok til alle.

Ramsløg kan bruges som erstatning for hvidløg i en lang række opskrifter, ligesom du kan bruge den til retter, hvor du har brug for en mild hvidløgssmag. Jeg er ret glad for at bruge ramsløg i pesto (hvor jeg så laver en stor portion og fryser ned i små bøtter, som jeg kan finde frem, så snart jeg har brug for pesto), men det er også godt i dressinger, salater og brød. Faktisk har jeg bagt ramsløgsboller i dag – dem blogger jeg om i morgen.

Flere ideer til mad med ramsløg:
Ramsløgspesto
Ramsløgsdippenade
Ramsløgs- og bønnepostej
Ramsløgs- og rygeostedip
Ramsløgssalt

Fetacreme med ramsløg
Ramsløgshummus
Durumbrød med ramsløg