Græskinspireret frokost

Lørdag var vegetardag – også selvom vi havde gæster både til frokost og aftensmad. Frokosten blev med græsk tema. Jeg havde nogle gamle noter liggende om, hvordan man laver gode falafler, og det tænkte jeg, at jeg ville prøve. Jeg havde dog ikke læst dem grundigt nok, for ud fra mine noter skulle kikærterne ikke koges først, og så glemte jeg også at bruge bredbladet persille i. Sidstnævnte hakkede jeg dog blot og dryssede ud over tomatfadet. Kikærtefejlen havde dog den positive effekt, at jeg ikke skulle være lige så striks med at give falaflerne lang tid på panden, da kikærterne allerede var møre.

Jeg lavede også en fetacreme, som jeg blev inspireret til, da Klidmoster for nylig bloggede om at blende feta og ramsløg sammen. Den idé legede jeg videre med, og resultatet blev ganske godt.

Wannabe-falafler
4-5 personer

500 g kogte kikærter
1 stort løg
2 æg
1 spsk olivenolie
1 tsk koriander
1 tsk paprika
2 tsk spidskommen
2 tsk chili
salt og peber

Blend kikærter med løget, æggene og olivenolien. Bland derefter krydderierne grundigt i. Form flade frikadeller af mosen og steg dem på en pande med et ordentlig skvæt olie på, indtil falaflerne er sprøde.

Note: Det kan godt være, at de kom til at afvige fra mine noter om, hvordan rigtige falafler skal være, men de her var nu ikke tabt bag en vogn, og jeg tror næsten, at jeg bare laver dem sådan her fremover. Dog vil jeg godt prøve at huske at putte bredbladet persille i på et tidspunkt…

Fetacreme
4-5 personer

300 g fetaost
20 blade ramsløg
1 dl yoghurt naturel

Alle ingredienser blendes til en ensartet masse.

Note: Meget velsmagende og lidt kompakt dressing – hvis du vil have en mere lind udgave, kan du blot bruge mere yoghurt, men så skal du bruge mere ramsløg for at bevare det bid, der er i denne udgave.

Salat med alt godt fra gemmerne

– romainesalat, strimlet
– grønne asparges, skoldede og fintsnittet
– grøn og rød peberfrugt, skåret i små tern
– hjemmelavede brødcroutoner
– avokado i små tern
– lidt frisk basilikum i friske strimler

Og det samlede indtryk:

19 thoughts on “Græskinspireret frokost

  1. Orv, det ser bare super lækkert ud 🙂

    'Falaflerne' er jo de lækreste vegetarfrikadeller. Jeg har ladet mig inspirere at dit nye benspænd og lavet vegetarmad i dag. Har været så heldig at få ½ bærepose fyldt med nyplukkede ramsløg, så der skal blendes, hakkes og kokkereres med dem de næste par dage.

  2. Ihh… Endnu engang kan man jo kun sige mums når man læser – sulten er jeg ikke, men får altid lyst til at lave mad og spise når jeg læser din blog.

    Jeg er spændt på hvad du ellers finder på til dit benspænd.

    Knus Grith

  3. Jeg har altså et par opskrifter på falafler, hvor kikærter både koges eller ikke koges, så jeg tror ikke du er helt på afveje:)
    Jeg synes falafler er bedst, når kikærterne er kogte, for så forsvinder lidt af det bitre fra dem:)

  4. For dælen hvor ser det godt ud! 🙂
    Jeg har aldrig prøvet at lave falafler, jeg tror ikke engang jeg har smagt dem, men jeg bliver vist nødt til at lave om på det nu 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  5. Med sådan en tallerken – ja, så kunne jeg godt blive vegetar. De falafler ser så gode ud og også salaten. Uhmmmm….
    Jeg aner bare ikke, hvor jeg skal finde de blogpopulære ramsløg.

  6. Klidmoster – tusind tak! Det var ellers noget af en portion – jeg er spændt på, hvad du får ud af dem. Indtil videre har jeg opdaget, at de er fantastiske at bruge i dressinger 🙂

  7. Grith – hehe, tak! Jeg har ikke fået planlagt så mange retter endnu, men det er da lykkedes mig at holde en del kødfrie dage. Jeg får ikke blogget det alt sammen, men det er en sjov lille udfordring til mig selv 😉

  8. Madame – mange tak! Jeg synes også, der er meget spændende mad, der går ind under den kategori. Den største udfordring er nok at sørge for at få protein nok de dage, hvor kødet undlades, så det er noget af det, jeg prøver at være opmærksom på.

  9. NYBH – tusind tak! Jeg kan godt anbefale det – jeg har både prøvet det på restauranter (hvor de var lidt mere sprødstegte men nok også mere usunde) samt disse, og denne udgave er en fin variant, som jeg må huske at lave igen 🙂

  10. Mrs Cakeaholic – tak skal du have! Håber du kan lide dem – jeg er i hvert fald glad for, at jeg endelig fik taget mig sammen til at prøve denne udgave 🙂

  11. Vibeke – tusind tak! Jeg håber også, at jeg kan få nogle positive overraskelser og lære noget nyt af benspændet – det er sjovt at udfordre sig selv 🙂

  12. Annettes – mange tak. Jeg tror også, at jeg blev tilgivet, at der ikke var kød i, og selvom alle var ret sultne, så havde jeg heldigvis fået lavet nok 🙂

  13. Pingback: Piskerisets mellemøstlige buffet | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *