Citrusmarineret fisk i kokos
Det new zealandske køkken indeholder en del fiske- og skaldyrsretter, men nogle af dem er selvfølgelig svære at lave, da råvarerne ikke kan købes i Danmark. Men jeg faldt over en opskrift på citrusmarineret fisk i kokos på hjemmesiden Viva, som jeg tænkte, at jeg godt kunne lave en version af.
Det er en ret simpel ret, hvor man skærer en lys fisk i mindre stykker og langtidsmarinere den i citron- og limesaft. Jeg var lidt usikker på tilbehør, så jeg serverede den som en forret sammen med smørstegt toastbrød og lidt strimlet salat.
Citrusmarineret fisk i kokos
forret til fire personer
200 g lys fisk – jeg brugte lange
saften fra en citron
saften fra en lime
salt og peber
ca. 1 dl kokoscreme
2 spsk frisk dild, hakket
Skær fisken i stykker på max 1 x 1 cm og læg dem i en lille skål. Hæld citron- og limesaft over og vend fiskestykkerne grundigt i væden. Dæk fisken med lidt husholdningsfilm og stil den i køleskabet natten over. Tag en dåse kokosmælk og brug en spiseske til at fiske ca. 1 dl af den kompakte creme, der ofte danner sig i toppen af dåsen. Vend cremen i fisken sammen med den hakkede dild. Smag til med salt og peber.
Note: Citrusmarineret fisk i kokos har en ret frisk smag, da citrusmarinaden sagtens kan smages, selvom den fede kokoscreme dæmper den lidt. Vær opmærksom på, at kokoscremen har en ret fyldig smag og indeholder en del fedt, så den mætter godt. Af samme grund er det også en god idé at bruge retten som en lille forret i stedet for en decideret hovedret. Jeg serverede den som sagt sammen med lidt brød til, men jeg tror, den vil være endnu bedre, hvis du blot kombinerer den med lidt frisk salat.