Juni: New Zealand

Juni: New Zealand

Denne måned går turen til New Zealand – men desværre kun på madfronten i form af juni måneds benspænd. Det skal dog nok blive spændende, for selvom jeg har været i New Zealand, så er det så mange år siden, at det er godt at få det opfrisket.

Men hvad kendetegner så mad fra New Zealand? Ikke overraskende er deres madkultur påvirket af det britiske køkken, da New Zealand tidligere har været britisk koloni, Maden er selvfølgelig også præget af maori-traditioner og lokale råvarer – især fisk og skaldyr. Af samme grund er der også visse begrænsninger på, hvad jeg kan lave. Jeg ville for eksempel gerne lave Whitebait fritters, men jeg er ikke sikker på, at jeg kan skaffe en fisk, der minder om, her i Danmark. Men måske jeg så bare laver en anden friteret fiskeret, for dem har de nogle stykker.

Til gengæld vil jeg helt sikkert lave en pavlova, som jeg tidligere har lavet en mere nordisk udgave. De har også andre sjove desserter, der kunne være interessante at lave, og så kommer jeg heller ikke udenom retter med lammekød. Enhver, der har læst Fæhunden, ved at der er temmelig mange får på New Zealand.

Se hvilke retter jeg nåede i forbindelse med benspændet4 thoughts on “Juni: New Zealand”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *