Pina colada-smoothie

Pina colada-smoothie, smoothie, ananas, bananer, mælk, appelsinjuice, vaniljesukker, kokosmel, Malibu, creme fraicheNormalt er jeg ikke særlig god til varme og slet ikke i Danmark, hvor luftfugtigheden gør, at 25 grader føles som 35 grader. Men de sidste par uger har jeg slubret varmen og solen til mig, som havde jeg ligget i en dybfryser i flere år. Vinterens og forårets kulde gjorde virkelig indtryk på mig, og jeg har været stjernelykkelig for det gode vejr – også selvom jeg ikke har ferie endnu.

Vi har nydt mange gode dage på terrassen, men i går gemte vi os i stuen, for der var det ganske enkelt for varmt udenfor. Vi måtte også opgive at lufte ud, for luften udenfor var varmere end indenfor! Til gengæld betød det, at det tog under 1½ time at tørre tøj i solen – det er kortere tid, end det tager at vaske det! Tror lige jeg kører resten af portionerne i dag…

Nu vil jeg smutte ud på terrassen igen og nyde en bog i solen. Måske jeg skal have mig en smoothie mere – jeg lavede en her til morgen, som var inspireret af bogen ‘Grigos bær og frugter’ – en dejlig, dejlig kogebog. Jeg erstattede dog yoghurt naturel med creme fraiche og brugte langt mindre – og så pillede jeg i det hele taget en del ved blandingsforholdene.

Pina colada-smoothie
2½ glas

185 g friske ananasstykker (gerne frosne)
en lille frossen banan
2 dl mælk
1 dl appelsinjuice
2 spsk creme fraiche 9%
1 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kokosmel
en lille sjat Malibu

Blend alle ingredienser.

Note: Nu har jeg aldrig drukket mig stangvissen i Malibu, da jeg var teenager, så den kan jeg godt nyde en sjælden gang uden at få flashbacks til tømmermænd og des lige. I denne her smoothie er den god til at forstærke kokossmagen, men brug kun en lille smule, da den ikke er tænkt som en drink. Jeg brugte iskold frisk ananas, men den vil være endnu bedre i med frosne ananasstykker. Du kan evt. også bruge lidt mindre sukker.11 thoughts on “Pina colada-smoothie”

 • Du kender jo min “indstilling” til smoothies … men den der. Hmm hmmmmm – den kan jeg se meningen med! Jeg elsker Pina colada. Den må jeg huske.

  Det bad må have været helt fantastisk .. kan lige forestille mig, at det må have været varmt-varmt at stå på det tag.

  Nyd dagen i dag:) Her er solen endnu ikke kommet frem, men temperaturen er godt oppe og luftfugtigheden nær ved regn … Bare skønt at have weekend!! Og kan næsten ikke vente til ferien.

 • Hold op, det lyder da ikke særligt sundt, at drøne rundt oppe på det tag !!

  Jeg elsker Pina Colada… Men jeg bryder mig ikke om spruttens virkning. Så har ikke smagt en i 18 år……….

  Shit – det er sgu længe siden…

  Her er der lige varmt inde som ude…. Men det er nu bedre end regn !!!

  Hyggehygge og god søndag
  Marianne

 • Det lyder meget lækkert, Piskeris – frugt er rigtig godt i varmen.

  Vi har lige delt en iskold ananas, og den gjorde underværker i 30 graders varme 🙂

 • Puhh, træning i sommervarmen, det lyder godt nok hårdt! – jeg kan godt forestille mig at et køligt bad må ha' gjort dig næsten salig 🙂

  Jeg døjer helt forfærdeligt i varmen. I går synes jeg af en eller anden grund ikke var så slem, så længe jeg sad udenfor i skyggen – men i dag synes jeg har været forfærdeligt, fordi luftfugtigheden har føltes værre……

  Den ser rigtig god ud den drink , der mangles kun lige en strandkant til at dyppe tæerne i og lidt bølgeskvulp 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 • Hanne – jeg ved, at et sted derude venter din smoothie på dig. Måske er det denne, måske er det en anden – men den er der 😉

  Vi fik en kort byge lige inden aftensmaden i dag. Heldigvis inden vi havde dækket bord, og det passede sig med, at vi sagtens kunne sidde ude bagefter (efter at have tørt stole og bord af), så det var godt med et lille skyl til at rense luften.

 • Jule Mig – der blev svedt igennem! 😀

  Ja, massive regnmængder gider vi altså ikke. Fint med en byge som i dag, men nu er jeg blevet vældig glad for al det solskinsvejr 🙂

 • Madame – det lyder også skønt! Jeg kan virkelig få kværnet noget frugt i denne hede, og med det udvalg, der er for tiden, er det jo også en fornøjelse at købe 🙂

 • Lene – det kan jeg godt forstå med de temperaturer, I kan nå op på. Pt. nyder vi også ekstra meget at køre i bilen, der har aircondition 😉

 • NYBH – hehe, det er sjovt, du siger det, for jeg fi khevet en spand koldt vand med ud på terrassen, som jeg så stak fusserne i – og det var skønherligt! Det kan jeg godt anbefale her i sommerheden! 😀

 • Jeg er ikke smoothie fan, jeg syntes det ligner babymad, men det er selvfølgelig noget sludder, og den du har lavet i dag, kan ikke lige gå ind under den kategori:)
  I sidste uge, havde jeg købt en bakke jordbær, som jeg faktisk ville have lavet til en smoothie, men da jeg stod og skulle have dem i blenderen, kunne jeg sgu ikke få mig selv til det, så de blav marineret med balsamico, og nydt som dessert, og det var lækkert!
  Knus
  Vibeke

 • Vibeke – haha, jamen det var da også en god løsning! Det kan være, jeg også skal prøve det, for det er jeg ikke sikker på, at jeg har smagt før. Tak for ideen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *