Pina colada-smoothie, smoothie, ananas, bananer, mælk, appelsinjuice, vaniljesukker, kokosmel, Malibu, creme fraicheNormalt er jeg ikke særlig god til varme og slet ikke i Danmark, hvor luftfugtigheden gør, at 25 grader føles som 35 grader. Men de sidste par uger har jeg slubret varmen og solen til mig, som havde jeg ligget i en dybfryser i flere år. Vinterens og forårets kulde gjorde virkelig indtryk på mig, og jeg har været stjernelykkelig for det gode vejr – også selvom jeg ikke har ferie endnu.

Vi har nydt mange gode dage på terrassen, men i går gemte vi os i stuen, for der var det ganske enkelt for varmt udenfor. Vi måtte også opgive at lufte ud, for luften udenfor var varmere end indenfor! Til gengæld betød det, at det tog under 1½ time at tørre tøj i solen – det er kortere tid, end det tager at vaske det! Tror lige jeg kører resten af portionerne i dag…

Nu vil jeg smutte ud på terrassen igen og nyde en bog i solen. Måske jeg skal have mig en smoothie mere – jeg lavede en her til morgen, som var inspireret af bogen ‘Grigos bær og frugter’ – en dejlig, dejlig kogebog. Jeg erstattede dog yoghurt naturel med creme fraiche og brugte langt mindre – og så pillede jeg i det hele taget en del ved blandingsforholdene.

Pina colada-smoothie
2½ glas

185 g friske ananasstykker (gerne frosne)
en lille frossen banan
2 dl mælk
1 dl appelsinjuice
2 spsk creme fraiche 9%
1 spsk rørsukker
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kokosmel
en lille sjat Malibu

Blend alle ingredienser.

Note: Nu har jeg aldrig drukket mig stangvissen i Malibu, da jeg var teenager, så den kan jeg godt nyde en sjælden gang uden at få flashbacks til tømmermænd og des lige. I denne her smoothie er den god til at forstærke kokossmagen, men brug kun en lille smule, da den ikke er tænkt som en drink. Jeg brugte iskold frisk ananas, men den vil være endnu bedre i med frosne ananasstykker. Du kan evt. også bruge lidt mindre sukker.