Æblestrudel med filodej

Æblestrudel med filodej

Æblestrudel – eller apfelstrudel som det hedder i Østrig – er jo nærmest obligatorisk i forbindelse med mit østrigske benspænd.

Der er flere måder at lave denne klassiker på, og jeg besluttede mig for at prøve en udgave med filodej, som jeg så på Mette Blomsterbergs hjemmeside. Nu er jeg ikke fan af filodej, men jeg syntes, det lød som en let metode til at få den tynde sprøde dej. Jeg var dog ikke helt tilfreds første gang, jeg prøvede denne udgave, så jeg eksperimenterede videre med opskriften, og resultatet blev denne æblestrudel.

Det er vigtigt, at du bruger madæbler, så de bliver møre under bagningen i ovnen. Du kan – hvis du er lidt desperat – også bruge fastere æbler, men så bør du bage æbleternene i nogle minutter, inden du blander dem med de øvrige ingredienser og vikler dem ind i dej.

Æblestrudel med filodej

3-4 personer

ca. 250 g madæbler – skrællede og skåret i tern (og naturligvis uden kernehus)
saft fra ½ citron
½ tsk vaniljesukker
1 tsk rørsukker
1 dl store saftige rosiner (læg dem evt. i blød i mørk rom i nogle timer inden bagning)
2-3 tsk kanel
2 ark filodej
30 g smeltet smør

Tilbehør:
Flødeskum

Hæld æbleternene i en skål og vend dem i citronsaft. Rør vaniljesukker, rørsukker samt kanel sammen og vend det i æblerne sammen med rosinerne.

Læg to store ark filodej på køkkenbordet og del dem på midten. Pensl et af arkene med smør, læg et nyt ark på, pensl igen og fortsat sådan, til du har penslet mellem de fire ark. Læg æbleblandingen i midten og arkene og tryk dem sammen. Fold først dejen for enderne ind over dejen og rul/fold resten af dejen omkring fyldet, så du får en lukket aflang dejpakke. Læg den med samlingen nedad på en bagepapirbeklædt bageplade og pensl dejen med det sidste smør.

Bag din æblestrudel ved 180 grader i ca. 20 minutter, indtil den er gylden. Servér den lun sammen med flødeskum.

Note: Æblestrudel med filodej er lettere at lave, end når du skal ælte og udrulle din egen dej, men filodej har ikke så megen smag, så det er vigtigt, at du ikke sparer på krydderierne.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *