Klassisk hindbærroulade

Klassisk hindbærroulade

I weekenden fandt jeg nogle hindbær frem fra fryseren og besluttede mig for at lave en helt klassisk hindbærroulade. Jeg var kortvarigt fristet af at lave hindbærsnitter. Jeg opdagede dog, at jeg ikke har en opskrift på klassisk hindbærroulade her på bloggen, og det måtte jeg naturligvis råde bod på.

Jeg lavede ellers en omvendt hindbærroulade for nogle år siden, da jeg havde roulade-benspænd. Her indgik hindbærrene i selve kagedejen, og fyldet var i stedet en hvid chokoladecreme. Den kan i øvrigt anbefales.

Dejen var den samme som den, jeg bruger til rabarberroulade, og så skal fyldet naturligvis være hindbærmarmelade. Jeg brugte en hjemmelavet, men du kan også bruge en færdiglavet i en hurtig vending.

Klassisk hindbærroulade

8-10 personer

Dej:
3 æg
150 g rørsukker
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver

Fyld:
ca. 250 g hindbærmarmelade

Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt. Rør mel og bagepulver sammen i en anden skål og bland det i æggemassen, mens du pisker massen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at holde et par cm afstand til pladens kanter. Bag dejen ved 200 grader i 8-10 minutter. Hold godt øje med dejen, så den ikke bliver for mørk. Lad rouladedejen køle af et øjeblik, inden du vender rouladedejen ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og dæk det med et fugtigt viskestykke. Vær endelig ikke nærig med sukkeret – det sørger for, at rouladedejen ikke hænger fast i bagepapiret. Lad rouladedejen køle helt af, inden du forsigtigt trækker det øverste bagepapir af.

Smør rouladebunden med hindbærmarmelade og rul den stramt sammen, så den ligger ovenpå samlingen. Lad gerne din roulade trække i nogle timer, inden du serverer den.

Note: Klassisk hindbærroulade kan de fleste lide, og den er overraskende let at lave. Du kan dryppe bunden med lidt hindbærsaft, hvis du vil have en ekstra saftig hindbærroulade.

klassisk hindbærroulade, roulade, kagerroulade, æg, hvedemel, rørsukker, bagepulver, vanilje, hindbær, hindbærmarmelade


2 thoughts on “Klassisk hindbærroulade”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.