Brombærsnitter med lakrids

Brombærsnitter med lakrids

Jeg er nået til sidste ret, jeg nåede i forbindelse med mit madblogs-benspænd, og det er brombærsnitter med lakrids. Jeg havde en opskrift på no-bake brombærsnitter fra Fru Kofoeds Køkken liggende, som jeg gerne ville prøve. Jeg måtte dog lave flere ændringer, da jeg ikke havde nok valnødder samt opdagede, at flødeosten i køleskabet var for gammel. Men det kan man heldigvis erstatte med mere flødeskum samt husblas til at stive det af. Jeg tilføjede lakridspulver, da lakrids og brombær går godt sammen. Lakridsen kom dog til at dominere en del, så jeg har skruet lidt ned for mængden i opskriften herunder.

Brombærsnitter med lakrids

4-5 personer

Bund:
50 g valnødder
50 g mandler
100 g dadler
lidt salt

Brombærcreme:
75-100 g brombær
½ tsk vaniljepulver
½ tsk lakridspulver
1 tsk honning
2 blade husblas
1½ dl fløde

Start med at blende nødder og (udstenede) dadler sammen med lidt salt. Tag et lille fad, for det med bagepapir (så papiret stikker op på hver side af fadet) og tryk dadelmassen ud, så den bliver en jævn bund.

Læg de to stykker husblas i blød i koldt vand i ti minutter. Blend i mellemtiden brombær, honning, vanilje og lakridspulver. Pisk flødeskummet relativt hårdt og vend det sammen med brombærbassen. Hæld vandet fra husblassen og smelt det i mikrobølgeovnen eller forsigtigt over et vandbad. Vend husblassen grundigt i flødeskummet for del brombærcremen over bunden. Stil dine brombærsnitter i køleskabet et par timer, så cremen kan stivne.

Når du skal servere dine brombærsnitter, så tag kagen ud af køleskabet mindst et kvarter før servering. Løft forsigtigt kagen ud af formen ved at tage fat i enderne af bagepapiret. Skær dine brombærsnitter ud og nyd dem i fulde drag.

Note: Milde og lækre brombærsnitter med tydelig smag af lakrids. Jeg var særlig vild med bunden, som er utrolig let at lave – den må jeg bruge i andre desserter fremover!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *