mælkefri chokoladekage med peanutbutter, rapsolie, rørsukker, vanilje, kakaopulver, hvedemel, bagepulver, chokolade,

Chokolade og peanutbutter er en skøn kombination, så da jeg faldt over en opskrift på mælkefri chokoladekage med peanutbutter fra CookieCrumble i mit arkiv, så blev det straks til torsdagskagen på hjemmekontoret (for ja, om torsdagen er der som regel kage på min arbejdsplads). Og så kunne jeg meget passende også lave en benspændskage – so to speak.

I den originale opskrift bruges der udelukkende kakaopulver, men jeg spurgte en ven, der ikke tåler mælkeprodukter, om det var ok at putte mørk chokolade i for at fremme chokoladesmagen, og det var ikke noget problem. Du skal naturligvis udelade det, hvis du ikke kan tåle det, men jeg kan gode lide den ekstra smag, chokoladen giver. Derudover justerede jeg på nogle af målene.

Mælkefri chokoladekage med peanutbutter
4-5 personer

½ dl rapsolie
2½ dl vand
2 dl rørsukker
½ tsk salt
1 tsk vaniljepulver
1 dl kakaopulver
3 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade, hakket
ca. 3 spsk peanutbutter

Rør olie, vand, sukker salt og vanilje sammen i en skål til en jævn masse. Pisk derefter kakao, hvedemel og bagepulver i. Vend den hakkede chokolade i dejen. Beklæd bunden af en lille springform (jeg brugte en på 15 cm i diameter) med bagepapir og fordel dejen i springformen.

Fordel peanutbutter i en cirkel oven på dejen – pres den lidt ned, hvis peanutbutteren er meget fast. Bag derefter din chokoladekage ved 175 grader i 35-45 minutter – tjek om den er bagt ved at prikke i den med en lang tynd træpind. Lad kagen afkøle, inden du skærer den i skiver.

OBS – putter du kagen i en lufttæt boks, kan den teknisk set holde sig frisk og saftig i flere dage (men hvem i alverden gemmer kage i flere dage?!).

Note: Denne mælkefri chokoladekage har en god saftighed på grund af rapsolien, og så er kombinationen af chokolade og peanutbutter altid en vinder!