citronsnegle, kage, citronkage, citron, gær, hvedemel, mælk, smør, rørsukker, æg, marcipan, flormelis,

Citronsnegle… mmm… Er du fast læser af bloggen, så ved du, at jeg har et virkelig blødt punkt hvad angår citroner, så alle citronbaserede kager og desserter er selvfølgelig lige noget for mig! Jeg er dog ikke den eneste citrus lover – jeg ved, at Himmelske Kager også er svært glad for citrondesserter, og det var også hos hende, at jeg fik inspirationen fra, da jeg lavede disse citronsnegle. Jeg lavede dem med lidt mere fyld end de oprindelige, men jeg tror, jeg vil skrue endnu mere op for den del, så i den nedenstående udgave er der skruet godt op for fyldmængden.

Citronsnegle
16-18 stk.

Dej:
15-20 g gær
2 dl håndvarm mælk
40 g smeltet smør
½ tsk salt
40 g rørsukker
ca. 400 g hvedemel
1 æg

Fyld:
200 g marcipan
100 g blødt smør
saft og fintrevet skal fra en øko-citron

Derudover:
1 æg, pisket
glasur lavet på flormelis og vand

Hæld mælken i en skål og rør gæren ud i den. Rør derefter smør, salt, sukker og æg i. Pisk melet i lidt ad gangen og ælt derefter dejen, til den er blød og smidig. Lad den hæve en halv times tid.

Mens dejen hæver, river du marcipanen fint og rører den sammen med smør og citronskal + saft.

Rul nu dejen ud i en rektangel og smør fyldet ud på den. Rul dejpladen på den lange led og skær den i 16-18 lige store skiver. Læg dine citronsnegle på en bagepapirbeklædt bageplade, tryk dem lidt ud og lad dem efterhæve en halv times tid. Pens dem med æg og bag dem ved 220 grader i 10-12 minutter, indtil de er letgyldne. Lad dine citronsnegle køle helt af, inden du dekorerer dem med glasur.

Note: saftige og bløde citronsnegle, der både har en frisk citronsmag og fin sødme fra glasuren. Er absolut bedst når de er friskbagte, men du kan også sagtens fryse dem ned (helst uden glasur).