Medaljer med appelsingelé

medaljer, hvedemel, flormelis, smør, æg, mælk, rørsukker, appelsin, æg, husblas, maizena

Disse medaljer med appelsingelé er min fortolkning af den klassiske kage, medalje, som normalt er to runde mørdejskager lagt sammen om flødeskum og vaniljecreme og derefter pyntet med glasur og rød gelé. Jeg syntes dog, det kunne være sjovt at lave en appelsin-udgave – og nåja, så brugte jeg også trekantede udstikkere, fordi det kunne være sjovt.

Jeg tog udgangspunkt i en opskrift på medaljer, jeg fandt på DR, men ændrede fyldet og pynten.

Medaljer med appelsingelé
ca. 10 personer

Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g koldt smør, skåret i mindre tern
1 stk æg

Appelsincreme:
1½ dl sødmælk
Saft og fintrevet skal fra øko-appelsin
1½ spsk rørsukker
1 spsk maizena (ikke med top)
1 æggeblomme
3-4 dl fløde

Appelsingelé:
Saft og skal fra 1 øko-appelsin
½ dl vand
½ dl rørsukker
2 stk husblas

Rør mel og flormelis sammen og nulr smørret ud i det. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen til en ensartet masse. Stil den koldt en halv times tid og rul den derefter tyndt ud på et meldrysset bord. Brug en udstikker til at udstikke dine kager. Jeg brugte en trekantet form og fik derfor flere kager end i den oprindelige opskrift, men bruger du en udstikker på ca. 7 cm, får du 20 cirkelformede kager. Læg kagerne på bagepapirbeklædte bageplader og bag dem 200 grader i 7-8 minutter, indtil de er let gyldne. Lad dem derefter køle helt af.

Mens kagerne køler af, varmer du mælken langsomt op i en lille gryde sammen med den revne appelsinskal. Rør sukker, appelsinsaft og maizena sammen i en lille skål. Når mælken koger, rører du blandingen i mælken. Pisk grundigt, indtil cremen er tyk. Hæld derefter cremen over i en lille skål og dæk overfladen af cremen med husholdningsfilm. Stil cremen i køleskabet og lad den køle af i mindst tre timer.

Nu er det tid til at ‘bygge’ medaljer.

Pisk fløden til flødeskum og put det over i en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Sprøjt tæt på kanten på den ene halvdel af mørdagskagerne (husk inden at lægge de pæneste fra, som du kan bruge som den øverste del af dine medaljer). Der dannes dermed et lille hulrum i midten af hver medalje. Fyld dette med appelsincreme – den skal eventuelt piskes først – der skal bruges ca. 1 tsk, hvis du laver 10 medaljer af denne portion. Tag de øvrige mørdajskager og læg dem oven på de flødeskumstoppede kager. Giv dem et lillebitte tryk. find sprøjteposen frem og lav en lille top på hver medalje. Skær små stykker af appelsingeleen og brug dem til at pynte dine medaljer.

Servér kagerne med det samme – husk at de skal spises samme dag, som de samles.

Note: Disse medaljer har en mild, fin smag af appelsin. Hvis du gerne vil have en lidt mere intens smag, kan du evt. tilføje lidt appelsinmarmelade til fyldet (dvs. lige inden, at du putter appelsincreme i hver medalje).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *