Kiwicheesecake med hvid chokolade og citron

Kiwicheesecake med hvid chokolade og citron

Vi fik denne bløde, søde og syrlige kiwicheesecake som dessert den anden dag. Det er jo ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide cheesecake

Jeg fandt opskriften i den syndigt lækre opskriftbog, ‘The Golden Book of Choolate’ og justerede en række ting. For eksempel havde jeg ikke double cream, så jeg brugte mascarpone i stedet, ligesom jeg var udgået for husblas og måtte bruge agar agar.

Kiwicheesecake

12-14 personer

Bund:
225 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
et knips salt
250 g blødt smør
200 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
6 små æg
2 dl mælk

Mousse:
200 g hvid chokolade, hakket
200 g flødeost
50 g rørsukker
1 spsk agar agar
1 dl appelsinsaft
375 g mascarpone

Citrongelé:
1,25 dl friskpresset citronsaft
50 g rørsukker
1 spsk agar agar
3-4 kiwifrugter

Smør en springform på 23 cm grundigt. Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig masse. Pisk æggene i et af gangen. Bland mel, bagepulver og salt i en stor skål og hæld derefter blandingen i smørmassen under konstant piskning. Hæld dejen i springformen og bag kagen ved 180 grader i 45-55 minutter – husk at tjekke med en lille tynd træpind om kagen er gennembagt. Lad derefter kagen køle helt af.

Smelt den hvide chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn og lad det køle af, indtil det er håndvarmt. Rør flødeosten og sukkeret sammen i en skål og tilsæt derefter den hvide chokolade. Rør det grundigt sammen. Hæld appelsinjuice og agar agar i en gryde og varm det langsomt op. Når agar agar er opløst, tager du gryden af komfuret og lader væsken afkøle, indtil den er håndvarm. Rør den i flødeostemassen. Hæld mascarponen i en mindre skål og pisk den med en elpisker, indtil den har en ensartet og cremet konsistens. Rør den i flødeostemassen. Skær toppen af den bagte kagebund, så overfladen er helt flad. Læg springformen ned omkring kagebunden, så du derefter kan hælde moussen ned over kagebunden. Dermed sørger springformen for, at moussen ikke flyder ud. Stil kagen på køl i seks timer eller natten over.

Opvarm citronsaften og sukkeret i en lille gryde, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af komfuret og rør agar agar i. Lad væden afkøle, indtil den er håndvarm. Fordel den forsigtigt ud over toppen på kagen og stil atter kagen på køl i mindst seks timer. Løsn forsigtigt springformen – skær evt. siderne fri med en lang, tynd kniv – og pynt kagen med kiwiskiver.

Note: Selvom bunden var overraskende tyk, så var den frisk, blød og tilpas saftig. Jeg vil dog alligevel anbefale dig at lave en tyndere bund – ca. 30% tyndere – da det vil skabe en bedre balance (og så er flødeostelaget bare det sjoveste… sådan er det jo). Kagen har både syre og sødme, hvor citron og kiwi gør kagen frisk, forårsagtig og sprudlende, mens flødeostemoussen er cremet, syndig og forførende. Vi blev enige om, at det var bedst at sende gæsterne hjem med resterne, så de ikke skulle lede os i fristelse.

Hvis du ikke har agar agar, kan du i stedet bruge husblas. Jeg vil nok bruge 2-3 blade husblas til moussen og 2 blade til citrongeleen.

Sammen med cheesecaken drak vi en dejlig Tokaji, som havde et fint lille touch af krydderier og en tilpas sødme, som gik godt med kagen. Skøn afslutning på middagen!34 thoughts on “Kiwicheesecake med hvid chokolade og citron”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *