Chokokokos-kage – Nutellakage med kokos
Chokokokos-kage – bag dette fjollede navn gemmer sig en Nutellakage med kokos. Lyder godt ikke sandt? Det er den også.
Jeg fandt en gammel opskrift på en Nutellakage hos MissMuffin, som jeg legede videre med. Jeg foretrækker at lave chokoladesmør frem for at købe Nutella, så det lavede jeg og brugte i kagen, men du kan selvfølgelig bruge Nutella, hvis du har lyst. Derudover justerede jeg lidt på nogle af målene samt tilføjede kokos.
Chokokokos-kage – Nutellakage med kokos
8 personer
100 g smør
½ dl rørsukker
½ dl mørk muscovadosukker (eller mørk farin)
1 æg
½ tsk vaniljepulver
4 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
1 dl kokosmel
150 g chokoladesmør eller Nutella
Smelt smørret i en gryde og rør derefter de to typer sukker i, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og pisk æg i. Pisk derefter vanilje, mel, kokosmel og bagepulver i, indtil du har en jævn dej.
Put bagepapir i en lille bageform – jeg brugte en på 8 x 18 cm – og pres halvdelen af dejen ud over bunden. Smør Kom bagepapir i en lille firkantet form. Fordel halvdelen af dejen heri med fingrene. Smør chokoladesmørret/Nutella ud over den og fordel resten af dejen over den – det er lettest ved at tage mindre stykker dej, presse dem flade og lægge dem oven på chokoladesmørret.
Bag din chokokokos-kage – aka Nutellakage – ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lad den køle af, inden du skærer den ud.
Note: Denne kage er toplækker! Elsker kombinationen af chokolade og kokos, og chokoladecremen gør kagen ekstra saftig.
Lyder som en god kage og lækker ser den jo ud 🙂
Den vil jeg bestemt prøve at bage, tak for inspirationen 🙂
Tusind tak, den kan kun anbefales! Det er ikke så tit, at jeg tager to stykker kage, men det gjorde jeg altså denne gang 😀