Jordbærmuffins

jordbærmuffins, muffins, jordbær, hvedemel, bagepulver, æg, mælk, vanilje, flødeost, mandler, flormelis, rørsukker, smør, rapsolie,

Jeg frøs en del friske bær ned sidste sommer og efterår – blandt andet dejlige danske jordbær – og nogle håndfulde af disse blev til disse saftige jordbærmuffins! Så kunne jeg også meget passende få bagt en af de desserter, jeg ikke nåede i forbindelse med mit gamle madblogs-benspænd.

Inspirationen fik jeg fra Tante Sød, men jeg justerede dog på en række af målene og udelod kanel samt æg i cremen.

Jordbærmuffins
6 stk.

Dej:
100 gram hvedemel
1 tsk bagepulver
1 æg
1 dl mælk
2 spsk rapsolie
2 spsk rørsukker
½ tsk vaniljepulver

Cremefyld:
50 gram flødeost
½ dl flormelis
½ 1 tsk vaniljepulver

Crumble:
1 spsk hvedemel
1 spsk rørsukker
½ dl hakkede mandler
20 g koldt smør

200 gram frosne jordbær

Tø jordbærrene op (eller brug friske jordbær, hvis du laver disse jordbærmuffins om sommeren). Hak dem i mindre stykker.

Bland dejen ved at piske æg, mælk, olie, rørsukker og vanilje sammen og derefter piske bagepulver og mel i.

Pisk ingredienserne til cremefyldet til en jævn masse.

Crumblen laver du ved at røre mel og sukker sammen i en lille skål og derefter gnide smørret ud i det. Rør derefter mandlerne i med fingrene.

Put papirmuffinforme i en metalmuffin-bageplade. Læg først en spsk dej i hver, derefter en spsk cremefyld, lidt jordbærstykker og til sidst lidt crumble. Derefter gør du det én gang til – en spsk dej, en spsk creme osv., så der ender med at være to lag af hver i alle forme. Bag dine jordbærmuffins ved 180 grader i ca. 25 minutter, indtil de er gyldne.

Lad dem køle af og servér dem så.

Note: Jordbærmuffins smager af sol og sommer, og cremefyldet er med til at give lidt ekstra saftig lækkerhed. Vær obs på, at dejen godt kan hænge lidt fast i papirformene, så den kræver en smule tålmodighed at spise – men det er helt sikkert det værd!



2 thoughts on “Jordbærmuffins”

    • Det skal du helt bestemt! Jeg bagte i øvrigt en kage, jeg havde læst om på din blog for mange år siden – satser på at blogge om det i næste uge <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *