Rabarberroulade

rabarberroulade, roulade, dessertroulade, rabarber, rabarberkompot, fløde, husblas, hvedemel, bagepulver, rørsukker, æg, vanilje, kage, dessertRabarbersæsonen er godt i gang, og det udnytter jeg selvfølgelig i månedens roulade-benspænd. I weekenden besøgte jeg nemlig en af mine venner, hvor jeg havde lovet at medbringe kage, og så lå det jo lige til højrebenet at lave en rabarberroulade! Jeg skelede lidt til rouladedejen fra den kakaoroulade, jeg lavede for et par år siden, men undlod kakao og brugte mere hvedemel, og så freestylede jeg en rabarbercreme, der skulle bruges som fyld i min rabarberroulade.

OBS – jeg havde også lovet at lave en dessertroulade, som gemalen kunne medbringe dagen efter, da han havde en aftale med et par venner, så jeg lavede dobbeltportion af kagedejen, da det var noget lettere.

Rabarberroulade
4-5 personer

Rouladedej (dobbeltportion):
3 æg
150 g lys rørsukker
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt. Rør mel ogbagepulver sammen i en anden skål og bland det i æggemassen, mens du pisker massen. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for at holde et par cm afstand til pladens kanter. Bag dejen ved 210 grader i ca. 10 minutter. Hold godt øje med dejen, så den ikke bliver for mørk. Lad rouladedejen køle af et øjeblik, inden du vender rouladedejen ud på et sukkerstrøet stykke bagepapir og dæk det med et fugtigt viskestykke. Vær endelig ikke nærig med sukkeret – det sørger for, at rouladedejen ikke hænger fast i bagepapiret. Lad rouladedejen køle helt af, inden du forsigtigt trækker det øverste bagepapir af.

rouladedej, roulade, dessertroulade, kage, dessert, hvedemel, rørsukker, æg, bagepulverRabarbercreme
175 g friske rabarber, skåret i skiver
50 g rørsukker
½ dl vand
1 tsk vaniljepulver
2 dl fløde
2 blade husblas

Varm rabarber, rørsukker og vand op i en gryde og lad det simre, indtil rabarberen er kogt helt mør. Tag gryden af komfuret og lad det køle af. Imens lægger du husblas i blød i koldt vand i ti minutter og pisker fløden til skum. Når rabarberkompotten er håndvarm, smelter du husblasen (over vandbad eller i mikroovn) og rører det i rabarberkompotten sammen med vaniljepulver. Vend forsigtigt flødeskummet i rabarberkompotten og stil derefter din rabarbercreme i køleskabet i ½-1 time, så den kan sætte sig lidt.

Tag rouladedejen og halvér den på midten. Tag den ene halvdel* og fordel rabarbercremen ud over den. Rul forsigtigt din rabarberroulade sammen og tryk den let, så rabarbercremen fordeler sig rouladen. Pak rouladen ind i husholdningsfilm og stil den i køleskabet nogle timer – evt. til dagen efter – så den kan sætte sig. Dermed får den både mere smag og gør det lettere at skære pæne skiver.

*Den kan du bruge til at lave en anden dessertroulade – eller du kan fordoble rabarbercremen og lave en ekstra rabarberroulade, så du har til 8-10 personer i stedet.

Drys lidt flormelis ud over din rabarberroulade lige inden servering.

Note: Jeg elsker rabarberkager, og denne rabarberroulade er ingen undtagelse. Rouladedejen er tilpas luftig og svampet (uden at være fugtig), og rabarbercremen er mild, velsmagende og har en fin balance mellem sødme og syrlighed.

3 thoughts on “Rabarberroulade

  1. Pingback: Citronroulade - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *