Ungarske valnøddekager

Ungarske valnøddekager

Det er anden advent, og jeg har julet det meste af dagen. Det er lykkedes mig at sætte endnu mere julepynt op, og så har jeg selvfølgelig bagt julesmåkager – i dette tilfælde nogle ungarske valnøddekager, som jeg faldt over hos Taste of Home. Jeg tog udgangspunkt i opskriften, jeg læste på siden men justerede dog nogle af målene.

Ungarske valnøddekager

14-18 stk.

Dej:
125 g blødt smør
100 g flødeost
3 dl hvedemel

Valnøddefyld:
1½ æggehvide
½ dl rørsukker
1 tsk vaniljepulver
2½ dl valnødder, finthakkede

Derudover:
Flormelis

Rør smør og flødeost sammen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, indtil du kan samle dejen. Læg den på køl en times tid.

Pisk æggehviden, til den skummer. Tilsæt derefter 1 spsk af rørsukkeret, pisk lidt, tilsæt mere sukker, pisk igen og fortsæt, indtil du har brugt al sukkeret. Tilsæt så vaniljepulver og valnødder og pisk det til en ensartet masse.

Drys flormelis ud på køkkenbordet og rul dejen ud i et rektangel. Skær dejen i 8×8 eller 10×10 cm store stykker og læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade. Læg en stribe af fyldet fra ét hjørne af dejen og over til det modsatte hjørne (fyldet skal dog ikke gå helt ud til kanten, da det udvider sig under bagningen). Tag de to modsatte hjørner af dejen og fold dem ind over fyldet. Sørg for at fæstne dejen godt over fyldet, så dejen ikke folder ud igen under bagningen.

Bag dine valnøddekager ved 180 grader i 10-14 minutter, indtil de er letgyldne. Lad dem køle af og servér dem – evt. drysset med lidt flormelis.

Note: Søde dejlige valnøddekager, der – når de er friskbagte – også er sprøde. Jeg har tilføjet lidt mere vanilje i opskriften, end hvad jeg selv brugte, da jeg synes, den godt kunne tåle lidt mere vanilje. Dejen kan laves op til to dage før, at du skal bage kagerne, og disse valnøddekager kan ifølge den originale opskrift også fryses – det har jeg dog ikke prøvet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *