santa's trash cookies, trash cookies, småkage, julesmåkager, hvedemel, smør, æg, bagepulver, sukkerpynt, rørsukker, mørk farin, vanilje, chokolade,

Hvem kan stå for en opskrift med navnet Santa’s Trash Cookies?! Jeg kunne i hvert fald ikke, da jeg så en opskrift hos Delish, og som jeg tog udgangspunkt i, da jeg lavede disse farvestrålende småkager.

Og er de så trashy? Ja, det kan man roligt sige – det vil nok være lidt grænseoverskridende for nogle mennesker at kombinere hakket chokolade med salte chips (!), saltkringler (!!) samt farvestrålende sukkerpynt i en småkagedej, men det er ikke desto mindre det, disse Trasch Cookies gør! Jeg justerede dog på flere af målene og udelod pretzels, men resultatet blev ikke desto mindre ganske godt. Hvis du stadig er lidt betænksom, så tjek mine andre julesmåkager.

Santa’s Trash Cookies
ca. 12 store cookies

150 g blødt smør
1½ dl rørsukker
1 dl mørk farin
1 æg
1½ tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
et lille knips salt
5 dl hvedemel
1 dl knuste salte chips
1 dl hakket mørk chokolade
3 spsk sukkerpynt i rød og grøn

Pisk det bløde smør med rørsukker og mørk farin i et par minutter. Tilsæt æg og pisk det til en cremet masse. Drys bagepulver, vaniljepulver og salt over og tilsæt hvedemelet. Pisk ingredienserne, indtil det bliver en smuldrende masse. Tilsæt dernæst chips, chokolade og sukkerpynt og ælt dejen sammen, så det funky fyld er fordel jævnt.

Form dejen i tolv lige store kugler og tryk dem ud på en bagepapirbeklædt bageplade (du kan lave dine Trash Cookies mindre, men så skal du også huske at bage dem i kortere tid). Sørg gerne for, at det er den mest farvestrålende side af hver småkage, der vender opad. Bag dine Trash Cookies ved 160 grader i ca. 20 minutter, indtil de er letgyldne i kanten. Tag dem ud og lad dem afkøle helt, inden du putter dem i en lufttæt kagedåse.

Note: Santa’s Trash Cookies ser ikke blot sjove ud – de smager også glimrende! Husk at bage en portion og sæt dem ved siden af juletræet sammen med et glas mælk…