Jordbærkage med hvid chokoladecreme

jordbærkage med hvid chokoladecreme, jordbærkage, hvid chokoladecreme, jordbær, kage, hvid chokolade, dessert, citronmelisse, rabarbersaft, rabarber, fløde, vanilje, rørsukker, vaniljesukker, smør, æg, bagepulver, fuldkornshvedemel, hvedemel, chokoladecreme, kardemomme, chokolade, mørk chokoladeSå kom de danske jordbær endelig! Nu har jeg vansmægtet efter jordbær i flere måneder, så det var dejligt at kunne sætte tænderne i et saftigt rødt bær i går, da jeg fremtryllede denne jordbærkage til vores gæster. Og jeg mener fremtryllede, for jeg nåede at ændre mening 117 gange mht. indholdet, mens jeg var i gang med kagen. Det gjorde dog ikke noget, for resultatet var lige, som det skulle være – en luftig, frisk og sommerlig jordbærkage.

Jordbærkage med hvid chokoladecreme
4-6 personer

Bund:
100 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljesukker
1 dl fuldkornshvedemel
1½ dl hvedemel

Chokoladecreme:
150 g god hvid chokolade – jeg brugte Ivoire Valrhona
1 dl piskefløde
½ tsk kardemomme

Pynt:
150 g danske jordbær
friske citronmelisseblade
et par spsk rabarbersaft
et lille frys meget finthakket mørk chokolade

Sukker og smør røres let og cremet. Æggene røres i et af gangen. Bland bagepulver, vaniljesukker og de to slags mel i en anden skål og rør det lidt efter lidt i æggemassen. Tag en form på ca. 18 cm i bredden, smør den grundigt og fordel dejen i den. Bag bunden ved 180 grade ri ca. 25 minutter – tjek med en tynd træpind, om bunden er gennembagt. Tag den derefter ud og lad den køle af i ca. fem minutter, inden du forsigtigt vipper den ud af formen og lader den køle helt af.

Pisk fløden til en let skum. Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle af, så den stadig er flydende, men koldere end spidsen af din lillefinger. Vend flødeskummet i chokoladen.

Læg bunden på et fad og drys kardemomme over. Fordel cremen i et tykt lag og pynt din jordbærkage med halverede jordbær og friske citronmelisseblade. Hæld forsigtigt rabarbersaften ud over bærrene og drys evt. med ultrafinthakket mørk chokolade.

Note: Jeg var meget spændt på bunden til denne jordbærkage, for jeg var bange for, at jeg havde brugt for meget mel, og at kagen ville blive alt for tung, men heldigvis tog jeg fejl – bunden blev meget luftig og lækker, og cremen og jordbærrene gik rigtig fint sammen. Jeg er ikke så god til kombinationen af mørk chokolade og jordbær, men hvid chokolade og jordbær er total win i min verden! Og hvis det skal være, så må du for min skyld gerne smøre bunden af denne jordbærkage med et tyndt lag mørk chokolade, inden du lægger den hvide chokoladecreme på – det vil også fungere rigtig godt.

24 thoughts on “Jordbærkage med hvid chokoladecreme

 1. Åh, det er lige en kage efter mit hjerte:) Jeg elsker også de danske jordbær og jeg spiser alle dem, som jeg kan komme til. Måske jeg snart skulle finde nogen og udsætte for en lille jordbærkage:)

 2. Oh la la….det er lige en kage for mig. Tror dog jeg vil lave en tynd mazarinkage som bund – men beholde resten. Så er det bare med at opstøve nogle ordentlige jordbær i den her ‘sommer’.

  • Det er ok med mig – jeg er ikke selv til mazarinkage, hvilket var grunden til, at jeg gik over til en mere luftig udgave end dem, man ofte kan købe hos bagerne 🙂

   • Uh, den her er skam rigtig luftig – slet ikke sådan en tung ‘marcipanet’ sag. Det er den jeg også brugte som bund til min hybrid jordbærcheesecake. jeg kan lige se den for mig toppet med den der hvide chokoladecreme og tonsvis af jordbær ;-P

  • Ja, mon ikke I har et eller andet spændende gårdsalg i nærheden? Jeg overvejer også at tage på torvet for at købe jordbær, for så spændende er dem i supermarkedet nu ikke altid 🙂

 3. Åh, hvad! Den ser skøøøøn ud! Jeg lavede selv lige jordbærtærte i går, men dog med en helt almindelig creme – jeg tror bestemt jeg skal prøve den hvide chokoladecreme næste gang 🙂

  • Er du sikker på, at 3 er nok? Jeg er ikke sikker på, at jeg kan holde mig til at lave en så lille mængde, nu jeg er i gang 😀

   Mange tak!

 4. Uhm, den ser virkelig fin ud og lyder helt perfekt! Hvid chokolade og bær smager forrygende.

 5. Pingback: Marts: Chokolade | Piskeriset på eventyr

 6. Pingback: Langtidssimret oksebov med auberginer, tomater og løg - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *