Jordbærkage med hvid chokoladecreme

jordbærkage med hvid chokoladecreme, jordbærkage, hvid chokoladecreme, jordbær, kage, hvid chokolade, dessert, citronmelisse, rabarbersaft, rabarber, fløde, vanilje,  rørsukker, vaniljesukker, smør, æg, bagepulver, fuldkornshvedemel, hvedemel, chokoladecreme, kardemomme, chokolade, mørk chokoladeSå kom de danske jordbær endelig! Nu har jeg vansmægtet efter jordbær i flere måneder, så det var dejligt at kunne sætte tænderne i et saftigt rødt bær i går, da jeg fremtryllede denne jordbærkage til vores gæster. Og jeg mener fremtryllede, for jeg nåede at ændre mening 117 gange mht. indholdet, mens jeg var i gang med kagen. Det gjorde dog ikke noget, for resultatet var lige, som det skulle være – en luftig, frisk og sommerlig jordbærkage.

Jordbærkage med hvid chokoladecreme
4-6 personer

Bund:
100 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vaniljesukker
1 dl fuldkornshvedemel
1½ dl hvedemel

Chokoladecreme:
150 g god hvid chokolade – jeg brugte Ivoire Valrhona
1 dl piskefløde
½ tsk kardemomme

Pynt:
150 g danske jordbær
friske citronmelisseblade
et par spsk rabarbersaft
et lille frys meget finthakket mørk chokolade

Sukker og smør røres let og cremet. Æggene røres i et af gangen. Bland bagepulver, vaniljesukker og de to slags mel i en anden skål og rør det lidt efter lidt i æggemassen. Tag en form på ca. 18 cm i bredden, smør den grundigt og fordel dejen i den. Bag bunden ved 180 grade ri ca. 25 minutter – tjek med en tynd træpind, om bunden er gennembagt. Tag den derefter ud og lad den køle af i ca. fem minutter, inden du forsigtigt vipper den ud af formen og lader den køle helt af.

Pisk fløden til en let skum. Hak chokoladen og smelt den forsigtigt over vandbad. Lad den køle af, så den stadig er flydende, men koldere end spidsen af din lillefinger. Vend flødeskummet i chokoladen.

Læg bunden på et fad og drys kardemomme over. Fordel cremen i et tykt lag og pynt din jordbærkage med halverede jordbær og friske citronmelisseblade. Hæld forsigtigt rabarbersaften ud over bærrene og drys evt. med ultrafinthakket mørk chokolade.

Note: Jeg var meget spændt på bunden til denne jordbærkage, for jeg var bange for, at jeg havde brugt for meget mel, og at kagen ville blive alt for tung, men heldigvis tog jeg fejl – bunden blev meget luftig og lækker, og cremen og jordbærrene gik rigtig fint sammen. Jeg er ikke så god til kombinationen af mørk chokolade og jordbær, men hvid chokolade og jordbær er total win i min verden! Og hvis det skal være, så må du for min skyld gerne smøre bunden af denne jordbærkage med et tyndt lag mørk chokolade, inden du lægger den hvide chokoladecreme på – det vil også fungere rigtig godt.



24 thoughts on “Jordbærkage med hvid chokoladecreme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *