chokoladekage, kage, dessert, smør, mørk chokolade, chokolade, æg, fuldkornshvedemel, kakaopulver, Cointreau, flødeost, rørsukker, vaniljeI går havde jeg gæster om eftermiddagen, og de skulle selvfølgelig forkæles med et stykke kage, og det blev til denne chokoladekage med flødeost. Inspirationen fandt jeg hos Louise Lorang, men jeg fandt dog ud af, at jeg manglede et par ingredienser. Jeg improviserede derfor en del, og resultatet blev denne bløde, saftige chokoladekage med flødeost med et strejf af appelsin.

Chokoladekage med flødeost
6-8 personer chokoladekage, kage, dessert, smør, mørk chokolade, chokolade, æg, fuldkornshvedemel, kakaopulver, Cointreau, flødeost, rørsukker, vanilje

125 g smør
100 g mørk appelsin-chokolade, hakket
2 dl rørsukker
2 æg
2 dl fuldkornshvedemel
1 tsk vaniljesukker
1 spsk kakaopulver
2 spsk Cointreau

200 g flødeost
1 dl rørsukker
1 tsk vaniljesukker

Smelt smør og chokolade i en gryde og tag det derefter af komfuret. Pisk æg og sukker i en skål, til det er en luftig masse. Tilsæt den smeltede chokolademasse og pisk det. Bland mel, vanilje og kakaopulver i en separat skål og hæld det derefter i chokolademassen. Rør det grundigt sammen og rør derefter Cointreau i.

Hæld flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker i en anden skål og pisk det med en elpisker.

Smør en form på ca. 20 x 25 cm og hæld chokolademassen i formen. Læg teskefulde af flødeostemassen oven i chokolademassen og tryk dem let ned i kagen. Træk evt. en kniv rundt i formen, så flødeosten fordeles mere. Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.

Når kagen er bagt, lader du den køle lidt af, inden du sætter den i køleskabet. Den har godt af at ‘sætte sig’, så lav den gerne dagen før og husk at tage den ud af køleskabet en halv time inden, at du vil servere den, så den stadig er kølig men ikke køleskabskold.

Note: Denne chokoladekage med flødeost er en lækker og nærmest konfektagtig kage, som har en god sødme fra chokoladen og et frisk strejf fra flødeosten. Appelsinsmagen er diskret og går godt sammen med chokoladekagen.