April: Østrigsk mad

April: Østrigsk mad

I april fører månedens benspænd til en gastronomisk rejse til alpelandet Østrig. Jeg vil fokusere på østrigsk mad de kommende uger, og en af udfordringerne er, at der er et vis sammenfald med et tidligere benspænd. Det østrigske køkken har nemlig en del til fælles med det tyske køkken, som jeg havde som benspænd tidligere. Den wienerschnitzel, der pryder blogindlægget, er dog fra mit friterings-benspænd.

Ja, det er så en gevinsterne ved at have blogget om mad i over 14 år – jeg har efterhånden fået prøvet en hel del retter!

Men tilbage til østrigsk mad. Det er en del af det centraleuropæiske køkken med mange fyldige og solide retter baseret på kød og kartofler. Jeg får desværre ikke prøvet østrigske retter lavet på oksekød (for eksempel tafelspitz og rindsuppe), da gemalen og jeg har en lille udfordring kørende om ikke at lave mad på oksekød i et år. Heldigvis er der mange andre retter i det østrigske køkken, der frister. For eksempel deres kager! Østrigerne elsker nemlig kage, og mon ikke jeg bliver nødt til at eksperimentere med sacher torte.

Har du forslag til østrigske retter, jeg bør overveje i denne måned, så er du naturligvis velkommen til at skrive en kommentar.4 thoughts on “April: Østrigsk mad”

  • Semmelknödel! og Goulasch – kan godt laves af svin – måske endda af svinehjerter og Palatschinken til dessert. Hvis du ikke er til Knödel så kan du overveje Spätzle i stedet.
    Eiscaffee og Torte, ikke Sacher, men en Obstltorte … eller måske en Apfelstrudel. Pflaumenkuchen, Streußelkuchen … Jeg glæder mig!

  • Der er nok ikke meget opskrift i det, men nationale særhedder fx citron i the hvilket er en tin både i Tyskland og England,tyskernes vane med juice fortyndet med mineralvand til frokost, remulade på leverposteg (norsk ting),brunede katofler (dansk ting)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *