friturestegt fasan, fasan, vildt, vildtkød, rapsolie, hvedemel, bbq-rub, rub, chili, sød paprika, chipotle, mørk farin, cayennepeber, baconsauce, sauce, bacon-chilisauce, chilisauce, bacon, løg, flødeBenspændet for marts måned hører absolut ikke til den sunde slags, men man jo spise små portioner af det og lave det knapt så hyppigt, som jeg vil gøre i denne måned. Jeg har nemlig tænkt mig at eksperimentere med friteret mad – eller friturestegt mad som det også kaldes.

Da jeg havde texansk benspænd, opdagede jeg, at man i Sydstaterne frituresteger alt – og jeg mener alt! Jeg prøvede i den forbindelse at lave friturestegt fasan, friterede avokadoer og friterede syltede agurker (det smager bedre end det lyder). Ja, jeg fik såmænd også prøvet en enkelt friteret dessert – funnel cakes.

Her i marts vil jeg så lege videre med denne tilberedningsform. Den er jo ikke bare koncentreret om Sydstaterne men findes også i det asiatiske køkken, så jeg håber på at komme bredt omkring med dette benspænd. Det kan selvfølgelig være, at jeg bare begynder at friturestege alt i køleskabet for at finde ud, om der faktisk er ting, man ikke kan fritere… 😉

Her er lidt inspiration andre friterede retter, jeg har lavet gennem tiden:
Friteret feta
Stort friteret løg – blooming onion
Friturestegte løgringe
Friterede asparges
Friturestegt pasta
Friterede blæksprutter
Belgiske fritter
Sprødstegte fennikelfritter
Friterede hyldeblomstklaser
Churros med kanelsukker