Friterede hyldeblomster og hyldesukker

friterede hyldeblomster, friture, dessert, hyldeblomster, hvedemel, mælk, æg, citroner, vaniljesukker, vanilje, rapsolieI søndags plukkede jeg hyldeblomster sammen med svigermor, og så havde jeg ellers travlt i køkkenet med en række sjove eksperimenter. Jeg fik endelig prøvet at lave friterede hyldeblomster, og det smagte ganske godt. Opskriften har jeg fra Skov og Natur, hvor jeg udskiftede kardemomme med vaniljesukker, ligesom jeg kun brugte halvt så meget citronskal. Jeg skelede også til deres udgave af hyldeblomstsaften, men tilføjede også lidt lime efter inspiration fra Min Kage.

Sidst men ikke mindst måtte jeg også lige prøve at lave hyldesukker, som jeg havde læst om på et tidspunkt. Det blev lidt sjove mængdeangivelser, da jeg sjussede mig frem undervejs, men det kom til at smage pivgodt!
friterede hyldeblomster, friture, dessert, hyldeblomster, hvedemel, mælk, æg, citroner, vaniljesukker, vanilje, rapsolieFriterede hyldeblomster
2 personer

6 stk hyldeblomstskærme, mellemstørrelse
lidt flormelis

Dej:
120 g hvedemel
3 dl mælk
2 æg
revet skal fra en halv citron
1 tsk vaniljesukker
rapsolie til stegning

Dejen piskes grundigt sammen. Varm olien godt op på en dyb pande eller gryde, dyp hyldeblomstskærmen i dejen, så blomsterne er dækkede, og tryk skærmen ned på panden i den glohede olie. Steg den, til den er helt gylden og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle. Drys lidt flormelis over dine friterede hyldeblomster og servér dem med det samme.

Der bliver dej til overs, og her valgte jeg at hælde ca. 20 g rørsukker og 3 spsk hyldeblomster i dejen, inden jeg bagte et par pandekager af dem. De er nu frosset ned og skal spises en dag, hvor vi trænger til en bid sommer…

Note: Friterede hyldeblomster er en alt for overset dessert. Pas på du ikke spiser for mange, da olien godt kan slå hårdt.

Hyldesukker

120 g hyldeblomstskærme uden stængler
560 g rørsukker

80 g hyldeblomster og 160 g rørsukker blendes godt sammen. Bliver alle hyldeblomster ikke kværnet i den proces, så hak dem grundigt med en kniv bagefter. Tag ligeledes resten af hyldeblomsterne og hak dem godt, inden du blander den blendede hyldeblomstmasse med resten af hyldeblomsterne og rørsukkeret – ‘ælt’ det grundigt sammen, så smagen fordeler sig godt. Lad det tørre i solen eller som jeg_ ved 50 grader varmluft, indtil sukkeret er helt tørt. Kan bruges som drys på kager, desserter, morgenmad eller hvad du nu har lyst til at forsøde.

Note: Det smager desværre så godt, at jeg har lyst til at æde det råt. Som slik. Hele tiden. Jeg må hellere gemme det godt væk…!

Hyldeblomstsaften er endnu ikke færdig, så den må jeg lige vente med at fortælle om et par dage endnu…
hyldeblomstsukker, hyldeblomster, hyldesukker, sukkerAaaarrrrgh – don’t jump!29 thoughts on “Friterede hyldeblomster og hyldesukker”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *