Hyldeblomstboller og kanel-te

Jeg stod tidligt op for at bage de boller, jeg havde lavet dej til i går, og samtidig lave en gang sød kanel-te. Sidstnævnte er igen en opskrift fra ‘Mellemøstlige køkkener’ fra Klematis, mens førstnævnte var noget, jeg fik ideen til for et par dage siden, da jeg kom i tanke om den lille portion hyldesukker, jeg havde tilbage fra i sommers. Det holder sig i øvrigt fint og smager dejligt af sommer. Jeg ville godt have bagt bollerne med hvedemel som den primære meltype, men det var vi udgået for, så det blev emmermel i stedet, og bollerne blev derfor tungere og mere mættende – men det gør jo heller ikke noget her fra morgenstunden.

Hyldeblomstboller
6 stk. hyldeblomstbolle, hyldeblomster, hyldeblomstsukker, hyld, sukker, boller, durummel, emmermel

15 g gær
3 dl koldt vand
3 spsk hyldesukker
½ tsk salt
1 dl havregryn
2 dl durummel
emmermel for resten

lidt æggehvide
hyldesukker til pynt

Opløs gæren i vandet og bland resten af ingredienserne i efter rækkefølge, så du til sidst har en god og lidt klæbrig dej. Dæk den til og lad den hæve natten over på køkkenbordet. Form dejen til boller og pensl dem med æggehvide, inden du strør hyldeblomstsukker på. Lad dem hæve en halv times tid, inden du bager dem ved 220 grader i 15-20 minutter.

Note: Hyldeblomstsmagen er ikke så tydelig – det ville den måske i højere grad blive, hvis emmermelet blev erstattet med hvedemel – men bollerne er mere søde og mættende.

Kanel-te
1½ stort glas kanel-te, kanel, ingefær, valnødder, te, the, varm drik

½ l vand
2 stk kanel
frisk ingefær på størrelse med en lille tommelfinger
sukker
4-5 valnødder

Skræl ingefæren og skær den i mindre skiver. Læg skiverne i en kasserolle sammen med kanel og vand og bring det i kog. Lad det simre en times tid og tag så kanel og ingefær op. Smag teen til med sukker og servér det i glas sammen med lidt knuste valnødder.

Note: Det er en god og kraftig kanel-te, som er dejlig på denne årstid. Jeg var dog lige lovlig gavmild med sukkeret, så det blev lidt overvældende, og jeg vil derfor anbefale dig at være lidt varsom med doseringen.

22 thoughts on “Hyldeblomstboller og kanel-te

 1. Uhm det lyder lækkert med de boller! Vores marker bugner af hyldeblomster om sommeren, så jeg må hellere komme igang med at lave noget hylde-sukker når de igen blomstre! 😉 God søndag!

 2. Lene – haha, jeg synes nu ikke, jeg var særlig energisk, da jeg gik mumlende ud i køkkenet for at lukke de små kræ ud – jeg var sikker på, jeg havde indgået en aftale med dem om, at jeg først skulle vækkes en time senere! 😀

  Jo tak og i lige måde!

 3. MissMuffin – ja, det er godt, de kommer fint ud af det med hinanden! Nabokatten har vi hilst på tidligere, og den virker meget sød, så det er fint, de kan snakke lidt sammen – eller hvad de nu laver.

  Hyldeblomst er nemlig meget sommerligt, og jeg trængte lige til et skud solskin – hvilket der så også var et 'rigtigt' strejf af ved middagstid 🙂

 4. Jeg har faktisk også et glas hyldesukker stående fra i sommer, som jeg ikke helt ved hvad jeg skal bruge til – så altid kærkomment med ideer 🙂

 5. Jeg har også en hund herhjemme som meget gerne vil både ud, men også slikke sol i vindueskarmen 😉

  Og sikke morgenfrisk du så er, når du er oppe 😉 Gid det var mig.

  Tror helt klart jeg vil afprøve dine boller en dag, de lyder skønne.

  God søndag, Knus

 6. Kristine – hæhæ, jeg synes ikke selv, jeg virker specielt frisk om morgenen – jeg vil da godt indrømme, at jeg trissede ind og lagde mig til at læse, så snart bollerne var sat i ovnen 😀

 7. Jeg falder fuldstændig for din kanel-te, Piskeris – det må jeg prøve at lave.
  Jeg holder i forvejen meget Yogi Tea Classic med kanel. God søndag til dig 🙂

 8. Interessant at de kommer så godt ud af det med hinanden! Vores prinsesse har en besøgsven, der kommer og ser til hende hver eneste dag, den sidder troligt og kigger ind ad vinduer og ligger og ruller rundt udenfor – men ikke desto mindre hidser vores sig HVER gang!

  Spændende boller og god måde til at få brugt den sidste rest sol og sommer 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

 9. NYBH – vi kiggede da også noget, da de sad – og sad. De gjorde faktisk ikke rigtig noget, mens vi udspionerede dem. Men godt at det ikke er endt i vilde katteslagsmål;-)

  Det er dejligt med sådan et lille skud sommer – lige hvad jeg trængte til 🙂

 10. Uhhh nej, jeg skulle ikke være kommet forbi 😉 … jeg har sådan lyst til nybagte boller. Det må blive næste weekend!
  Jeg synes at hyldeblomst er genialt på denne tid af året. Jeg har en masse saft i fryseren og det bringer bare sommerstemning frem – og det kan man jo godt have lidt brug for lige nu.

 11. Hanne – hehe, du kan da blande en dej nu og have den klar til i morgen aften, når du kommer hjem – hupti wupti og så er der boller 😀

  Jeps, det er skønt med sådan en gang sommer på flaske!

 12. Uhm! Boller med hyldeblomstsukker lyder som en bid af himlen.

  Sidder og bl.a. forestiller mig en omgang snegle med hyldeblomstremonce. Lyder det ikke lækkert?

  Suk! Jeg har desværre ikke noget hyldeblomstsukker på lager men til gengæld masser af hyldeblomstsnask fra sommerens saftproduktion.

  Desuden er der en enkelt 1/2 ltr. flaske koncentreret sol og sommer tilbage i fryseren. Juleaften drak vi jo den ene af de to flasker vi havde tilbage. Det er næsten aftenens højdepunkt ;-D

  Jeg kan næsten ikke vente med at få lavet en ny omgang saft, eddike m.m.m. OG hyldeblomstsukker.

  Tak for inspiration, Piske 🙂

 13. Det lyseblå køkken – tusind tak 🙂
  Det var også dejligt at finde sådan et glas sommer frem – lige hvad man trænger til, nu hvor sneen smelter, og alt bliver gråt.

  Uha, det lyder godt! (i det hele taget remonce… det har jeg en svaghed for ;-))

  God idé med eddike – jeg satte en over i går (dog ikke med hyldeblomst), og jeg tror, jeg blogger om den sidst på ugen, når den har fået lov til at trække lidt.

 14. Uhm, de ser lækre ud de boller.
  Tror du at det ville blive godt hvis man erstattede hyldesukkeret med kanelsukker?

  Er emmermel noget der kan købes i alm supermarkeder?

  🙂

 15. Hej Sisse!
  Jeg lider af den opfattelse, at kanel og boller er en FANTASTISK kombination, så det synes jeg bare, du skal gøre 😀

  Jeg har endnu ikke set emmermel i almindelige supermarkeder – kun i økologiske eller hos helsekostbutikker.

 16. Pingback: Syltet fennikel i hvidløgsolie | Piskeriset på eventyr

 17. Pingback: November: Varme drikke - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *